Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
rekenmachine met geld
Sluiten
3e WW-jaar gerepareerd

De vakbonden hebben met het kabinet afspraken gemaakt over de reparatie van de WW-duur. Daardoor heb je weer langer recht op WW als je werkloos wordt. Hoe werkt dat? En wat kost het?

 

De reparatie van de WW-rechten in 6 vragen en antwoorden

WW-uitkering

Het hebben van werk is niet vanzelfsprekend. Als je geen werk hebt kun je een WW-uitkering aanvragen. De WW is per 1 januari 2016 ingrijpend veranderd. Er is veel informatie te vinden over een WW-uitkering. Wij hebben alles op een rij gezet voor je.

WW-uitkering

Word je werkloos, dan krijg je te maken met de WW (Werkloosheidswet): je krijgt een WW-uitkering. Lees hier alles over de WW-uitkering

WW-periode

Hoe lang duurt een WW-uitkering? En hoe bouw je WW-rechten op? Dat en meer lees je in ons artikel over de WW-periode

Plichten WW-uitkering

Ontvang je een WW-uitkering, dan moet je je aan bepaalde verplichtingen houden. Doe je dat niet, dan kan het UWV je een maatregel of boete opleggen. Op deze pagina lees je alles over jouw plichten in de WW

Deeltijd-WW

Dit is een maatregel die de minister van SZW kan nemen in tijden van crisis. Je blijft bij deeltijd-WW volledig in dienst van je werkgever, maar je werk wordt tot maximaal de helft van het aantal uren teruggebracht. Lees hier hoe deeltijd-WW precies in zijn werk gaat

Wat is de hoogte en duur van jouw WW-uitkering?

Maak de berekening

Contact

Vrijblijvend je vraag stellen kan ook via chat of e-mail.

met je vraag of opmerking

Werkloos: zo vind je wat je nodig hebt

  • Lees de themafolder: Heb je de themafolder Weten, denken, doen bij werkloosheid gelezen? Download hem hieronder. Lees ook de flyer 'In between jobs'.
  • Informeer jezelf: Lees de informatie op onze website. Vragen? Je kunt ons bereiken via 030-751 1007.
  • Gebruik de tijd én gebruik ons: Neem je loopbaanontwikkeling ter hand of ga naar onze Open Coffee-bijeenkomsten voor mensen die tussen 2 banen zitten. Wij kunnen je op de hoogte houden van interessante activiteiten. Zorg daarom dat je actuele gegevens bij ons bekend zijn, ook als je (even) zonder werk bent. Dat doe je via MijnCNV.
  • Blijf bezig: Op deze pagina vind je tips.
  • Maak jezelf blij: Praat met je omgeving over de situatie. Besteed intussen extra tijd aan je eigen welzijn en leid jezelf af met leuke dingen. Durf hulp te vragen, je hebt er recht op.
  • Neem afscheid: Je vroeg er niet om, maar toch ga je afscheid nemen van je werkgever en collega's. Op deze site vind je informatie over deze ongemakkelijke en onzekere periode.
  • Lees tips voor een fase verder: In dit artikel vind je 8 doeltreffende tips om te ontsnappen aan langdurige werkloosheid.