Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Een vereniging van mensen die het iets kan schelen
Thema's

Nieuwe wetgeving in 2020: dit moet je als werknemer weten

Vanaf 1 januari treedt veel nieuwe wetgeving in werking, waaronder de WAB, de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Vaste contracten, tijdelijke contracten, payrollers, mensen met een oproepcontract, bijna iedereen krijgt er mee te maken. De belangrijkste veranderingen op een rijtje:

1. Iedereen vanaf 18 jaar heeft vanaf werkdag 1 recht op een transitievergoeding als zijn of haar contract eindigt. Dat kan zijn ontslag, maar hoeft niet. Op dit moment moet je nog minimaal 2 jaar in dienst zijn om ervoor in aanmerking te komen.
Lees meer

2. Het ontslagrecht wordt versoepeld. Werkgevers mogen meerdere kleine redenen combineren tot één volledige ontslaggrond. Als je bijvoorbeeld al een tijdje matig presteert én ruzie hebt met je baas, zou de kantonrechter kunnen meegaan in een ontslagvoorstel.
Lees meer

3. De maximale termijn voor tijdelijke contracten gaat van 2 naar 3 jaar. Dat betekent bijvoorbeeld dat je vanaf volgend jaar wel een derde jaarcontract aangeboden mag krijgen. Dat hoeft dus nog geen vast contract te zijn.
Lees meer

4. Voor een werknemer met een flexibel contract moet straks meer WW-premie worden betaald dan voor een werknemer met een vast contract. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om een vast contract aan te bieden.  
Lees meer

5. Oproepkrachten krijgen meer bescherming. Zo moet je minimaal vier dagen van tevoren een oproep van je werkgever krijgen, schriftelijk of digitaal. Als een werkgever zich niet aan die termijn houdt, ben je niet verplicht om te komen.
Meer er is meer

6. Payrollers gaan bijna dezelfde rechten krijgen als vaste medewerkers. Dus niet alleen qua salaris en vakantiegeld, maar ook wat betreft een dertiende maand, vakantiedagen, scholingsregelingen, verlofregelingen, prestatiedagen, etc.
Lees meer