Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Ruimte voor individuele wensen en behoeften

Werk en zorg

Het combineren van betaald werk met zorgtaken is altijd lastig. Gelukkig bestaan er verschillende regelingen die jou kunnen helpen een balans te vinden tussen werk en het geven van zorg.

Om werk en zorgtaken goed met elkaar te kunnen combineren zijn er verschillende regelingen. In sommige cao's zijn extra afspraken gemaakt over de combinatie werk en zorg.

Verlofregelingen

Er zijn verschillende verlofregelingen. Denk aan calamiteitenverlof, zorgverlof en zwangerschapsverlof.

Lees hier alles over verlof

Mantelzorg

1 op de 8 werknemers combineert zijn werk met mantelzorg. In steeds meer cao's worden hierover specifieke afspraken gemaakt.

Lees hier alles over de combinatie mantelzorg en werk

Wet flexibel werken

De Wet flexibel werken voorziet in mogelijkheden om je werktijd flexibel in te delen en thuis te werken. Dat maakt het makkelijker om werk en privé met elkaar te combineren.

Lees hier alles over de Wet flexibel werken

CNV Vakmensen helpt

Deze regelingen bieden niet altijd een goede oplossing. Sommige regelingen kunnen impact hebben op je inkomen en dat moet wel financieel haalbaar zijn. We raden je aan jouw situatie bespreekbaar te maken op je werk. Vaak is er in overleg meer mogelijk dan je denkt. Jouw werkgever heeft er zelf ook belang bij om tot goede afspraken te komen. Dat kan immers voorkomen dat je uitvalt.