'Eentje begon me te filmen en de ander schreeuwde'

Wegenwacht motorfiets

Gerbert (27): ‘Of ik te maken heb met agressie in mijn werk? Te vaak, zou ik zeggen! Een paar jaar geleden niet. Toen waren mensen vooral blij als ik arriveerde om te helpen. Tegenwoordig vinden ze dat niet meer dan normaal. Sterker, als je er niet snel bent, een opmerking maakt over de staat van de auto of een verkeerd lidmaatschap, ontploffen ze.'

'Onlangs kon een werknemer bij een bedrijfswagen geen lidmaatschapskaart laten zien. Hij had een grote mond, eiste dat ik de wagen maakte. Toen ik vervolgens wilde wegrijden, hield hij me met zijn collega’s tegen. Eentje begon me te filmen en de ander schreeuwde: ‘Waarom zeg je dat we kankerturken zijn?’ Dat had ik helemaal niet gezegd. Ik heb de noodknop ingedrukt, het gesprek is opgenomen en er kwam een collega.

Zo’n voorval gaat je niet in de koude kleren zitten. Heb een paar nachten slecht geslapen. Ik voelde me opeens heel kwetsbaar op mijn motor, raakte erg op mijn hoede. Maar ik ben ook nuchter, laat dingen redelijk snel van me afglijden. Ik vind mijn werk hartstikke leuk. Jammer alleen dat mensen zo snel ontploffen.’

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar

Heb jij hulp nodig omdat je iets heftigs hebt meegemaakt of omdat je het idee hebt dat je baas je niet voldoende beschermt? Neem dan contact met ons op. Samen zoeken we een oplossing.

Neem contact op

Ervaring delen?

Wij zijn benieuwd naar ervaringen van leden op de werkvloer. Heb jij te maken (gehad) met agressie? Wil jij je ervaring delen met ons en andere leden? Vul onderstaand formulier in.

Deel jouw ervaring
Voor- en achternaam
Error
None
Emailadres
Error
None
Telefoonnummer
Error
None
Deel jouw verhaal
Error
None
Error
None