'Ik hield er een hoofdwond aan over'

Senior wegenwacht

Sander (52): 'Ik was een klant aan het helpen op een parkeerplaats. Een andere man had zijn auto scheef, half in een vak geparkeerd en kon er niet meer uit. Hij wilde dat ik mijn wegenwachtauto onmiddellijk weghaalde. Natuurlijk, zei ik, én wees hem op zijn parkeerwijze. Foute boel. Ik kreeg klappen.

Ik werk 25 jaar bij de wegenwacht en heb 5 keer te maken gehad met agressie. De laatste 3 incidenten vonden de afgelopen 3 jaar plaats. Aan die ene aanvaring hield ik een hoofdwond over. Én het gevoel dat de maat vol was: ik ga verhuizen naar het platteland. De agressie in de randstad is mij de laatste jaren te veel toegenomen. Ik vind mijn werk mooi, maar de sfeer in mijn werkgebied niet.

Ja, de agressie heeft absoluut wat met mij gedaan. De meeste contacten zijn plezierig en goed. Maar door die incidenten ging ik twijfelen aan mijn werk. Aan mezelf. Ik heb af en toe een slechte nacht. Vroeger was duidelijker wat een wegenwacht wel en niet deed. Maar de klanten zijn veranderd. Als ze nu niet krijgen wat ze willen, gaan ze bellen, schreeuwen en dreigen.’

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar

Heb jij hulp nodig omdat je iets heftigs hebt meegemaakt of omdat je het idee hebt dat je baas je niet voldoende beschermt? Neem dan contact met ons op. Samen zoeken we een oplossing.

Neem contact op

Ervaring delen?

Wij zijn benieuwd naar ervaringen van leden op de werkvloer. Heb jij te maken (gehad) met agressie? Wil jij je ervaring delen met ons en andere leden? Vul onderstaand formulier in.

Deel jouw ervaring
Voor- en achternaam
Error
None
Emailadres
Error
None
Telefoonnummer
Error
None
Deel jouw verhaal
Error
None
Error
None