‘Absoluut waar: agressie neemt toe'

Beveiliger bij een groot bedrijf

Bart (24)*: 'Of mensen thuis steeds meer sores hebben, weet ik niet, maar de lontjes worden steeds korter. Ze accepteren niet dat je ze terechtwijst. Meestal blijft het bij verbale agressie, maar een collega liep enige tijd geleden klappen op. Een bezoeker wilde de coronaregels niet volgen en ging los.'

'Gelukkig kan mijn collega het navertellen, is er aangifte gedaan en heeft de bezoeker een bedrijfsverbod gekregen.

Verbale agressie gaat mijn ene oor in, het andere weer uit. Maar ja, af en toe maak ik me wel zorgen. De sfeer is soms heel snel gespannen en dan hangt het af van je eigen rust, koelheid en goede toon om te voorkomen dat iemand uit zijn stekker gaat.

De procedures bij agressie in ons bedrijf zijn gelukkig helder en goed. Dat is oké. Geweld wordt niet geaccepteerd, er is een meldlijn, en indien nodig slachtofferhulp. Maar ik zit al lang genoeg in het vak om te zeggen dat de sfeer echt is veranderd. Dat hoor ik ook van collega’s. Het is steeds moeilijker om iemand terecht te wijzen. Hoe vriendelijk en ontspannen je dat ook probeert.’

Om privacyredenen is de naam veranderd. De echte voornaam is bij de redactie bekend.

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar

Heb jij hulp nodig omdat je iets heftigs hebt meegemaakt of omdat je het idee hebt dat je baas je niet voldoende beschermt? Neem dan contact met ons op. Samen zoeken we een oplossing.

Neem contact op

Ervaring delen?

Wij zijn benieuwd naar ervaringen van leden op de werkvloer. Heb jij te maken (gehad) met agressie? Wil jij je ervaring delen met ons en andere leden? Vul onderstaand formulier in.

Deel jouw ervaring
Voor- en achternaam
Error
None
Emailadres
Error
None
Telefoonnummer
Error
None
Deel jouw verhaal
Error
None
Error
None