Ik ben solidair
Vast of flex. Wat kies jij?
Ik ben solidair!

Vast of flex? Hoe wil jij werken?

In Nederland werken meer dan 1,5 miljoen mensen als uitzendkracht. Vaak treden zij hierna voor bepaalde tijd in dienst; als zzp'er, via een payrollbedrijf of met 0-urencontracten. Hierdoor is de arbeidsmarkt nergens in Europa zo flexibel als in ons land.

Een flexibel arbeidscontract heeft invloed op je leven. Vooral als dat flex-contract niet je eigen keuze is.
Lees nu de ervaringen van vier vakmensen: 

Praat mee en geef je mening!

Inmiddels hebben we in 2 bijeenkomsten gesproken met leden en niet-leden. Meningen zijn gedeeld en argumenten uitgewisseld over zaken als; is werk een soort wegwerpartikel geworden, is een vast contract wel een vast contract en krijg je wel de waardering en de steun die je verdient als flexwerker. Ook is er gesproken over schijnzelfstandigen en wie de rekening betaalt als het met een schijnzelfstandige fout gaat. Daarnaast viel de term gelijk speeldveld, waarbij opgemerkt werd dat dan ook over de grens gekeken moet worden.

Bekijk de foto's >

Wat ons betreft gaat flexibilisering te ver als een deel van de werknemers in constante onzekerheid verkeert. CNV Vakmensen snapt dat onze economie flexibiliteit nodig heeft, maar hierin doorschieten zorgt voor lagere lonen en dat gaat weer ten koste van de welvaart. Op basis van de huidige feiten en kabinetsplannen heeft het CNV uiteraard ook een mening die vertrekpunt vormt voor de beleidskeuzes van de vakbeweging. Dat vertrekpunt lees je in ons position paper.

Wat vind jij?

Heb jij een vast contract? Of ben je een flexwerker en ben je hier tevreden mee? Vul de enquête in en laat het ons weten.

Wil je meediscussiëren?

Laat je mening horen op Je Achterban

Bijeenkomst op locatie?

Kun je niet komen? Dan kunnen we ook een bijeenkomst in het bedrijf waar je werkzaam bent organiseren. Laat via e-mail weten als jij en je collega’s hierin geïnteresseerd zijn. Via de betrokken vakbondsbestuurder zullen we kijken wat bij jouw bedrijf de mogelijkheden zijn om een bijeenkomst over vaste en flexcontracten te organiseren.