Geen vakantiegeld? Meld je bij het Meldpunt Vakantiegeld

Krijg jij door de coronacrisis geen vakantiegeld in mei of juni? Of betaalt je werkgever maar een deel van je vakantiegeld? Vertel het ons bij het Meldpunt Vakantiegeld.

Verschillende werknemers hebben CNV laten weten dat hun werkgever het vakantiegeld niet of maar voor een deel uitbetaalt. En dat terwijl dat niet zomaar mag. Je werkgever mag het vakantiegeld alleen later of verspreid betalen als dit in overleg met jou is gegaan. Geef jij geen toestemming? Dan moet je werkgever je vakantiegeld gewoon in mei of juni betalen.  

Meldpunt vakantiegeld 

Krijg jij je vakantiegeld niet of krijg je maar een deel? Meld je dan bij het Meldpunt Vakantiegeld van CNV. Het CNV gaat graag in gesprek met jouw werkgever. 

Naar het Meldpunt Vakantiegeld →

Wat kan ik zelf doen?  

Je kunt ook zelf in gesprek gaan met je werkgever. Samen kunnen jullie kijken of er een andere oplossing is. Het inleveren van je vakantiegeld is namelijk niet zomaar iets en kan ook later gevolgen voor jou hebben. Zo is het bijvoorbeeld van invloed op de hoogte van je WW-uitkering. Die uitkering bestaat uit een bepaald procent van je laatstverdiende loon. Daar hoort je vakantiegeld ook bij. Krijg je geen of minder vakantiegeld, dan ligt je loon lager en krijg je ook een lagere uitkering.  

Ga niet zomaar akkoord

Vraagt je baas je om je vakantiegeld in te leveren? Of vraagt hij je of hij dit later of verspreid mag uitbetalen? Ga dan niet zomaar akkoord. Laat je eerst informeren over de gevolgen die het voor jou kan hebben. Door een jurist, rechtsbijstand of de vakbond bijvoorbeeld. Ga je uiteindelijk akkoord? Zorg er dan voor dat alle nieuwe afspraken duidelijk op papier worden gezet.   

Elke situatie is anders. De coronacrisis zorgt voor nieuwe vragen waar de wet niet direct een antwoord op heeft. Deze tekst is een algemene voorlichting en geen persoonlijk advies. Voor persoonlijk advies en rechtshulp kun je terecht bij onze deskundige juristen.