Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Wij staan klaar voor medewerkers Scheer en Foppen

Afgelopen tijd spraken de curatoren met zo'n 20 geïnteresseerden over een doorstart van Scheer en Foppen. Helaas waren alle biedingen te laag en is daarom met geen enkele kandidaat gesproken over een doorstart voor het volledige bedrijf. Er zijn wel gesprekken gaande over individuele winkels.

CNV Vakmensen heeft de afgelopen tijd alle winkels bezocht en bijeenkomsten georganiseerd om het mobiliteitsprogramma voor de detailhandel onder de aandacht te brengen. Via dit programma kun je op verschillende manieren steun krijgen bij het vinden van een andere baan. Ben je niet bij deze bijeenkomsten geweest, kijk dan voor meer informatie op de website http://www.loopbaansupportdetailhandel.nl of bel met 030-7511910.

Veel winkels zijn open geweest en blijven de komende tijd nog open om de liggende voorraad te verkopen. CNV Vakmensen houdt deze situatie nauwlettend in de gaten. Wij hebben geen signalen ontvangen van medewerkers dat het open houden van de winkels en doorwerken heeft geleid tot een korting op hun werkloosheiduitkering. Mocht dit toch gebeuren, dan verzoeken wij jou dit te melden. Het kan niet zo zijn dat werknemers die de curator helpen aan een zo groot mogelijke opbrengst, het moeten bekopen met een korting op hun werkloosheidsuitkering.

Help, mijn bedrijf is failliet!

Een faillissement is slecht nieuws. Niet alleen voor het bedrijf, maar vooral voor het personeel. De curator zwaait ineens de scepter en de belangen van het personeel komen vaak op de tweede plaats, na die van de schuldeisers. Je zit met heel veel vragen en emoties. Wat nu? Hoe nu verder? Weet dan dat CNV Vakmensen voor je klaar staat.

  • Wij helpen je bij zaken die je financieel en juridisch moet regelen
  • Wij houden in de gaten of het proces na het faillissement correct en eerlijk verloopt
  • Wij geven je een duwtje in de rug richting je nieuwe loopbaanstap
  • Wij zijn altijd een luisterend oor
Als je behoefte hebt met ons van gedachten te wisselen over jouw situatie, wellicht samen met je collega’s, bel of mail ons dan. Wij komen naar jou toe, waar en wanneer het jou uitkomt. Wij hebben veel expertise in huis om jou verder te helpen. Schroom dus niet, bel of mail ons. Soms lucht alleen praten al op.

CNV Vakmensen is ook jouw helpende hand bij zaken die je financieel en juridisch moet regelen. Neem hiervoor contact op met CNV Info, telefoon 030-7511007. Wij zijn jouw luisterend oor. En om jou een duwtje in je rug te geven en je te helpen een nieuwe stap te zetten naar een andere loopbaan, kun je emailen met http://www.loopbaansupportdetailhandel.nl, of bellen: telefoon 030-7511910.

Roos Rahimi
Bestuurder CNV Vakmensen

M 06 30 51 85 08
E r.rahimi@cnvvakmensen.nl
16-2610/RR/jc


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid