Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Voorgenomen reorganisatie Cofely Noord

Van 4 tot en met 14 januari 2016 hebben FNV en CNV een 8-tal bijeenkomsten georganiseerd om met jullie te spreken over de voorgenomen reorganisatie op alle Cofely Noord vestigingen.

Grote twijfels over nut en noodzaak reorganisatie
Er is goed gereageerd op onze oproep. De zalen waren goed gevuld en jullie reacties waren kritisch en helder. Kort samengevat gaven de 8-tal bijeenkomsten het volgende beeld:

  • Er is (te)weinig commercie bedreven de afgelopen jaren: de directie in Noord heeft ‘zitten slapen’. Het commerciële apparaat van Cofely Noord werkt onvoldoende;

  • Visie en strategie van de directie Cofely Noord – ofwel commerciële richting en slagkracht op nieuwe markten/projecten bij bestaande en nieuwe klanten- ontbreekt;

  • Verhouding inleen en vaste werknemers is scheef en bovendien: inleenkrachten doen op veel plekken hetzelfde werk. Vaste werknemers zitten op de bank, terwijl inleen aan het werk is;

  • Verhouding tussen directen en indirecten is scheef (het ‘waterhoofd’ of ‘omgekeerde kerstboom’);

  • Onvrede bij ouderen over de informatiebijeenkomsten inzake vervroegde uittreding. Verwachtingen over een financieel aanbod van Cofely kwamen niet uit;

  • Onvrede over de nieuwe naam Engie en de kosten die hiermee zijn gemoeid in het licht van deze voorgenomen reorganisatie.

We hebben de samenvatting van de bijeenkomsten met de klankbordgroep (de afgevaardigden van alle Cofely Noord vestigingen) op 18 januari 2016 nog eens doorgenomen en bevestigd. Samen met de klankborgroep zijn we tot één conclusie gekomen: als de nut en noodzaak om te reorganiseren bij Cofely Noord op dit moment niet aanwezig is, betekent dat ook dat er op dit moment geen noodzaak is om werknemers gedwongen te ontslaan. De twijfels en onze standpunten hebben wij gedeeld met de directie op 19 januari 2016. Er is niet over het Sociaal Plan gesproken, alleen het afwijzen van de eerste opzet is door ons medegedeeld.

Zeepkistbijeenkomsten door directie Cofely Noord: F. de Boer
De directie was zeer verrast door de geluiden uit de vakbondsbijeenkomsten en heeft dit meteen opgepakt door zeepkistsessies te organiseren tussen 21 januari en 25 januari 2016. Ga vooral naar deze bijeenkomsten om het verhaal van de directie te horen.

Data tweede ronde vakbondsbijeenkomsten (Z.O.Z.)
Op de achterzijde hebben wij nieuwe data gepland voor een tweede ronde vakbondsbijeenkomsten. Wij roepen alle leden op deze brief te delen met niet-leden. Neem allemaal een of twee collega’s mee naar de bijeenkomsten, zodat iedereen zich kan uitspreken.

Planning tweede ronde vakbondsbijeenkomsten (ook voor niet-leden): 

Datum

Tijd 

Voor werknemers van Cofely vestigingen

Locatie

Donderdag 28 januari 2016

20.00 uur

Emmen, Zwolle en Hengelo

Zalencentrum Mulder, Gramsbergerweg 68 te Hardenberg

Maandag 1 februari 2016

20.00 uur

Farmsum en Pekela

Van der Valk, Burg. Omtaweg 4 in Zuidbroek

Donderdag 4 februari 2016

20.00 uur

Leeuwarden

Zalencentrum Tivoli, Huizumerlaan 59

te Leeuwarden

Dinsdag 9 februari 2016

20.00 uur

Roden en Groningen

De ‘Pompstee’, Brink 25 te Roden

 
Zoals jullie zien, zijn we van een 8-tal bijeenkomsten naar 4 gegaan, om jullie ook snel te kunnen zien. Wij hopen dat hier begrip voor is. Mochten er toch bezwaren zijn, geef dat dan aan in de bijeenkomsten. Mocht je niet kunnen op de datum of tijdstip van je vestiging, sluit je dan aan bij één van de andere bijeenkomsten. Attendeer collega’s op deze uitnodiging, print hem uit of email hem door. We communiceren bij voorkeur per email en telefoon. Geef daarom je huidige emailadres en mobiele nummer MET JE LIDNUMMER aan ons door.
Bij vragen, bel of email ons gerust.

Wilko van Niejenhuis
Bestuurder
M. 06-51602017
E. w.vanniejenhuis@cnvvakmensen.nl