Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onzekerheid en vragen bij reorganisatie ABN AMRO

Jullie hebben vast meegekregen dat ABN AMRO bij het presenteren van de kwartaalcijfers heeft laten weten dat ze kosten gaan besparen, circa € 200 miljoen, én dat dit nieuwe reorganisaties tot gevolg heeft.

Uiteraard was dit het eerste en belangrijkste onderwerp van ons overleg met de bank. CNV wil graag weten wat nu precies de concrete plannen zijn. Ook willen wij wel eens een goede uitleg van de cijfers, want in onze ogen passen de positieve ontwikkelingen van de bank niet direct bij kostenbesparingen en reorganisaties met personeelsreductie. De bank gaf aan dat de plannen nog niet helemaal uitgewerkt zijn, maar dat de plannen wel bijna klaar zijn. Zodra alles bekend is, wil de bank ons daar snel volledig over informeren. Ook krijgen we dan een nadere toelichting op de kwartaalcijfers. 

Sociaal plan

Kortom, het nieuwe sociaal plan dat vanaf 1 januari 2017 geldt, is nu al actueel, want de verwachting van de bank is wel dat er begin 2017 al reorganisaties zullen gaan plaatsvinden. Gelukkig hebben we het sociaal plan al afgesproken tijdens de cao-onderhandelingen eind 2015. Op dit moment zijn we druk bezig met het schrijven van de tekst. We willen het nieuwe sociaal plan namelijk beter leesbaar maken dan het huidige sociaal plan. Zodra de tekst klaar is, zullen deze natuurlijk publiceren.

Een toelichting van de gemaakte afspraken is wel alvast te vinden in het cao magazine.

James: loopbaanadvies

In de cao van ABN AMRO is de mogelijkheid opgenomen om een loopbaanscan te doen. Dit kan ook bij het loopbaanbureau van CNV Vakmensen Kans/James. Onze collega’s hebben al vele gesprekken gevoerd met ABN AMRO-collega’s en zijn dus goed bekend met jullie organisatie. We hebben recent ook 2 LinkedIn-cursussen georganiseerd speciaal voor medewerkers van ABN AMRO, dus er is kennis genoeg. Alle reden om hiervan te profiteren, zeker in het kader van jullie continue talentontwikkeling.

Wil je weten hoe? Kijk hier voor meer informatie. En let op, dit is een aparte cao-afspraak, de bank betaalt deze scan. Je vraagt hem aan bij Kans/James en na toestemming van leidinggevende betaalt de bank de factuur. Deze kosten gaan dus niet af van jouw eigen ontwikkelingsbudget. 

Maak je collega lid!

Zijn jouw collega’s al CNV-Lid? Nee, dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Want vakbondslidmaatschap is een goede zaak. Natuurlijk, voor jouw collega, want die krijgt hulp en informatie over zijn of haar loopbaan, voor ons als CNV, want hoe meer leden, hoe meer we kunnen doen, en goed voor jou als lid want leden ontvangen ook een klein cadeautje als ze een collega lid maken.

Meer weten? Kijk dan hier.

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag, aarzel niet om contact op te nemen met cao onderhandelaar Sandra Hendriks, via s.hendriks@cnvvakmensen.nl of 06-10539520.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid