Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Boos over weer reorganisatie ING

Leden van CNV Vakmensen reageren boos over de vrijdag uitgelekte nieuwe reorganisatie bij ING. Inmiddels is het officieel bekend gemaakt. De reorganisatie kost 2300 banen. 1350 banen op het hoofdkantoor en 950 banen bij Domestic Bank. Wij vragen ons af of dit nu goed is voor het vertrouwen in ING.

Eerst Rio en  Power IT en nu weer dit

De reorganisatie Rio en Power IT heeft het verlies van 3000 banen tot gevolg gehad. Dat was heftig. Het agile werken deed zijn intrede. De inkt van sommige reorganisaties is nog niet droog of er wordt weer een nieuwe reorganisatie aangekondigd. Niet een reorganisatie uit financiële noodzaak maar uit strategische overwegingen. Dit betekent wel weer een kostenreductie. 2300 banen van de overgebleven 19.000 verdwijnen binnen nu en 5 jaar. En de samenwerking met België wordt stevig geïntensiveerd.

Leden gaven in het weekend aan ‘wel klaar te zijn’ met de over elkaar buitelende reorganisaties. Ook omdat zij niet weten hoe klanten daarop zullen reageren. “Bankieren is niet rationeel, maar emotioneel, doet ING nu wel de goede dingen of wordt er alleen naar de aandeelhouders en efficiency gekeken?” was een vraag die ik in mijn mailbox vond dit weekend. Een goede vraag die door ING nu alleen rationeel wordt beantwoord. We zullen hierover stevige gesprekken voeren met ING.

Wat kan CNV Vakmensen doen?

CNV Vakmensen heeft luid en duidelijk aan ING laten weten niet blij te zijn met nog een reorganisatie. Op deze manier ben jij niet in staat om weer vol voor ING te gaan. Dat vinden wij erg voor jou en je collega’s. Wij begrijpen de boosheid van onze leden.

De OR zal adviseren over deze reorganisatie. En wij zullen in de loop van 2017 praten over een nieuw sociaal plan. Het huidige sociaal plan loopt 31 december 2017 af. Gelet op de situatie zullen de onderhandelingen niet eenvoudig worden. En natuurlijk houden wij jou daarvan op de hoogte. Vanzelfsprekend staan wij opnieuw onze leden individueel bij mocht je onverhoopt slachtoffer wordt van deze reorganisatie. 

Wat kan jij doen?

Jij kan ervoor zorgen dat jij goed voorbereid bent op jouw toekomst, door gebruik te maken van de Kansscan die op Kies je Koers staat. En je kunt op kosten van ING gebruikmaken van de diensten van ons loopbaanadvies James, het voormalige bureau Kans (info@jamesloopbaan.nl).

In dit soort situaties hebben wij zoveel mogelijk leden nodig. Komende november is het weer een maand van de vakbond. Medewerkers die dan lid worden, krijgen een jaar lang een gratis lidmaatschap. Breng jij een lid aan, dan krijg je een cadeaubon van 12,50 euro. Daarnaast maak je ook nog kans op andere mooie prijzen. Dus maak je collega lid. Wij rekenen op jou!

Wij wensen je heel veel sterkte toe bij deze nieuwe reorganisatie. Je kan op CNV Vakmensen rekenen. Neem contact met mij op bij vragen of opmerkingen.

Ike Wiersinga
bestuurder 

M 0623500986
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid