De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Pensioen

Petitie pensioenstelsel

CNV Vakmensen en collega-vakbonden stellen de regering een ultimatum


De discussie over pensioenstelsel en de AOW moet nu afgelopen zijn! Een eerlijk pensioen en AOW op een eerlijk moment zijn nodig. Langer kunnen doorwerken - of juist eerder stoppen - het moet nu gewoon worden geregeld!

En zo niet, dan gaan we overal in het land actie voeren. Lees hier de flyer (pdf)  die we overal verspreiden.

In ons ultimatum stellen we de hieronder genoemde eisen:

  1. Werkenden moeten op tijd kunnen stoppen met werken.

  2. De AOW-leeftijd moet nu direct worden bevroren.

  3. Eerder kunnen stoppen dan de AOW-leeftijd moet mogelijk zijn. Werkgeverboetes op eerder stoppen met werken (RVU-heffing) moeten van tafel. Er moet ruimte zijn voor maatwerk-afspraken voor zware beroepen.

  4. Financiële spelregels en rekenregels moeten worden aangepast. Zodat indexering van pensioenen mogelijk wordt en de pensioenopbouw van werkenden weer de moeite waard. Hierdoor worden kortingen op pensioenuitkeringen bij veel fondsen onnodig.

  5. Eventuele negatieve gevolgen van een overgang naar een nieuw pensioenstelsel moeten direct en voldoende worden gecompenseerd.

 

Petitie pensioenstelsel

Ja, ik teken deze petitie. Ik steun CNV Vakmensen in zijn inzet voor een goed pensioenstelsel. Dus ik ben bereid om in actie te komen en ik wil graag dat mijn bedrijf wordt bezocht om de inzet breder te maken, ook onder mijn collega’s.

*
*
*
*

 

De persoonsgegevens die je hier verstrekt zullen door CNV Vakmensen alleen worden gebruikt voor het per e-mail toesturen van informatie over deze petitie.

Je gegevens worden goed beveiligd bewaard en nooit verstrekt of verkocht aan derden in of buiten Nederland. 

Je hebt je gegevens verstrekt aan CNV Vakmensen,  Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht, tel. 030 751 1007.

Lees hier ons privacy statement.