Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Jouw kind hetzelfde werk

Werkbezoek Piet Fortuin aan fietsenfabriek Van Raam

“Stilstand is achteruitgang.” Het is een bekende one-liner, maar als de oudste werknemer van Nederland dat zegt, zit je toch weer even rechtop in je stoel.

 


We zijn op woensdag 16 december op werkbezoek bij fietsenfabriek Van Raam in Varsseveld, waar de 93-jarige Henk Kluver nog altijd aan fietsen sleutelt. “Volgend jaar werk ik 70 jaar bij dit bedrijf. Ik hoop dat ik dat jubileum haal.” En met een grap richting HRM-directeur Marjolein Boezel: “Zeg, hoeveel seniorendagen heb ik inmiddels? Zo’n 362 toch?”
 

Groot in een kleine wereld 

Fietsenfabriek Van Raam is “heel groot in een kleine wereld”, zoals Marjolein Boezel het verwoordt. Het bedrijf is gespecialiseerd in een niche-markt en produceert aangepaste fietsen, zoals driewielfietsen en rolstoelfietsen. Er werken in totaal zo’n 90 mensen, met een flexibele schil van uitzendkrachten in het drukke seizoen (maart-oktober). Van Raam is een bedrijf dat voortdurend vooruitkijkt en actief bezig is met innovatie en uitbreiding van de markt. “We zijn nu bijvoorbeeld ook bezig met apps en digitale toepassingen voor op de fiets. We willen echt maatwerk leveren.”
 

Serie werkbezoeken 

Het werkbezoek van een delegatie van CNV Vakmensen, onder leiding van Piet Fortuin, was de tweede in een serie van zes werkbezoeken, die de toekomstig voorzitter van de nieuwe fusiebond CNV Vakmensen de komende weken aflegt. Elk  werkbezoek vertegenwoordigt een van de zes sectoren, waar de nieuwe bond zich vanaf 1 januari op richt: vervoer, industrie, bouw, voeding, handel en dienstverlening. Bij dit werkbezoek, aan de sector industrie, waren ook vertegenwoordigers aanwezig van de Koninklijke Metaalunie.
 

Ontwikkeling

De fietsenfabriek in Varsseveld was geen toevallige keuze: Van Raam is een bedrijf met visie, ook op het gebied van ontwikkeling van werknemers. Een thema dat de bijzondere aandacht heeft van CNV Vakmensen. Boezel: “Voor ons is ontwikkeling van werknemers belangrijk. We zien het als een vuistregel om te overleven, het is gewoon logisch dat we dit doen. Verandering zit verankerd in ons bedrijf, we zijn telkens op zoek naar leuke nieuwe uitdagingen. En we zien elke werknemer als een ambassadeur van het bedrijf, ook de werknemers die vertrekken.”
 

Soft 

In functioneringsgesprekken besteedt het bedrijf daarom veel aandacht aan ‘de softe kant’, zoals Boezel het zegt. “Het gaat ons om de mens, niet om de output. Wij redeneren zo: als het goed met iemand gaat, dan komt de rest vanzelf.” Dat betekent dat er ook regelmatig gesprekken plaatsvinden over scholing en omscholing, meestal binnen, maar soms ook buiten het bedrijf. “We hebben een keer iemand gehad die het hier niet meer naar zijn zin had. Hij wilde graag vrachtwagenchauffeur worden. We hebben die opleiding gefinancierd en hij werkt nu als chauffeur. Prima toch? Als iemand hier niet gelukkig is, dan is het niet goed voor hemzelf, maar ook niet voor het bedrijf.”

Scholingspotje 

Fortuin zou graag zien dat werknemers hiervoor zelf een scholingspotje kunnen aanleggen. “We moeten mensen veel meer de mogelijkheid geven om zelf na te denken, in plaats van af te wachten tot het te laat is. We denken in Nederland nu nog te veel vanuit een crisis: iemand raakt zijn baan kwijt, en daar moet een oplossing voor komen: een ontslagvergoeding of transitievergoeding. Terwijl je dat geld natuurlijk ook al veel eerder zou kunnen inzetten, in de vorm van een scholingsbudget.” Technisch directeur Jan-Willem Boezel: “Je bent inderdaad verantwoordelijk voor je eigen carrière. Als je jezelf schoolt, word je meer waard.” “Mee eens”, reageert Fortuin, “Maar dat moet je wel wakker maken bij mensen, het zit niet automatisch in ze.”

Leuk project 

De meeste werknemers willen trouwens maar wat graag bij Van Raam blijven werken. De oude Kluver heeft een bijzondere positie, hij mag blijven zolang hij het leuk vindt, zegt Marjolein Boezel: “Maar in de regel zeggen we: met 70 is het klaar, dan moet je stoppen.” Maar een bedrijf van oude werknemers is Van Raam allerminst. Het bedrijf haalt bewust leerlingen van vmbo-scholen binnen, om hen in de praktijk het vak te leren; de theorie krijgen ze dan op school. In de productiehal lopen ook mbo-leerlingen rond, die werken aan concrete opdrachten. Jannick Veldboom en Erika Harbers van het Graafschapcollege werken bijvoorbeeld aan een nieuw product: een afkoppelbare rolstoelfiets, die ook makkelijk mee naar binnen kan. “We maken het voor een meisje, helemaal op maat. Het is echt een leuk project. We zijn er in november mee begonnen en op 20 januari moet-ie klaar zijn.”

Proeftijd

Ook oudere werknemers stromen regelmatig in. Zoals Marcel Timmer, die zijn loopbaan ooit begon in de metaal, maar daarna allerlei andere banen heeft gehad. “Ik ben vertegenwoordiger geweest, taxichauffeur, ik heb in de bouw gewerkt. Toen ik daar mijn baan kwijtraakte, dacht ik: ik zou best graag weer in de metaal willen werken. Via het UWV kon ik toen een opleiding volgen ‘Verder in de techniek’. En nu werk ik hier. Ik zit nu in een proeftijd, in januari hoor ik of ik kan blijven. Het ziet er wel naar uit, en ik hoop het ook.”

Cheque van James 

Tijdens het werkbezoek overhandigde Fortuin een cheque van James, het loopbaanbureau van CNV Vakmensen. De waardebon is een tegoed voor een workshop naar keuze.

Volgende werkbezoek 

Het eerstvolgende werkbezoek van Piet Fortuin is gepland op vrijdag 16 december. Dan staat aardappelverwerker Avebe in Veendam op het programma.