Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Mantelzorg

Deel jouw mantelzorgverhaal

De combinatie van werk, sociaal leven en mantelzorg is een aanslag op het leven van de mantelzorger. Veel mantelzorgers vinden helpen vanzelfsprekend, maar vinden het ook een zware last. Hoe ga je hiermee om?

CNV Vakmensen doet, in samenwerking met het programma Zorg Verandert, onderzoek naar de ervaringen van mantelzorgers in het dagelijks leven. Jouw persoonlijke verhaal staat daarin centraal. Wat gaat er goed en wat minder? Hoe reageert je omgeving, je werkgever? En bij wie vind je steun? Door jouw ervaringen te delen, help je CNV Vakmensen mantelzorg op de kaart te zetten bij werkgevers en de politiek.

Deel jouw verhaal

Gebundeld

Jouw ervaringen worden samen met die van vele anderen verzameld en gebundeld. De persoonlijke gegevens die je deelt, worden uitsluitend en alleen voor dit onderzoek gebruikt. Na afloop van het onderzoeksproject worden je gegevens weer verwijderd.

Rapport

Half september worden de resultaten in een rapport verwerkt. Als je dit rapport wilt ontvangen, kun je een mailtje sturen naar zorgverandert@iederin.nl. Vermeld in de titel: Onderzoeksrapport Mantelzorg. Je krijgt het rapport dan in oktober toegestuurd. Ook als je nog vragen hebt of hulp wilt bij het invullen van de vragenlijst kun je een mail sturen.

Zorg Verandert

Het programma Zorg Verandert wordt sinds 2015 gefinancierd door het ministerie van VWS en organiseerde sindsdien honderden bijeenkomsten door het hele land. Zorg Verandert helpt mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben met het vinden van passende oplossingen voor hun zorg- of ondersteuningsvragen.

Lees meer over mantelzorg en werk

Zo zorg ik: verhaal van Jan


Mantelzorg, je staat er niet alleen voor. Lees onze tips op mantelzorg en werk te combineren.

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting