Payrolling

Wat is het?

Bij payrolling besteedt een werkgever zijn loonadministratie en personeelsbeleid uit aan een ander bedrijf. Zo’n bedrijf heet een payrollbedrijf.

Wat doet een payrollbedrijf?

Payrollbedrijven nemen administratieve taken uit handen van werkgevers. In de praktijk functioneert een payrollbedrijf echter als een soort uitzendbureau dat werknemers uitzendt. Werknemers kunnen in dat geval ook via een payrollconstructie bij een ander bedrijf werken.

Op papier in dienst

Het payrollbedrijf neemt het personeel van een bedrijf op papier in dienst. Hiermee wordt het payrollbedrijf juridisch gezien een werkgever. Als werknemer kom je dus in dienst van het payrollbedrijf, maar in de praktijk werk je bij het bedrijf dat de payroll-aanbieder heeft ingehuurd.

Het verschil tussen payrollbedrijf en uitzendbureau

Het verschil tussen een payrollbedrijf en een uitzendbureau is de werving van het personeel. Een uitzendbureau werft het personeel zelf en een payrollbedrijf laat dit over aan het bedrijf dat de opdracht geeft. Er is dus geen sprake van tijdelijke inleen zoals via een uitzendbureau.

Hoger loon, maar een lager pensioen

Veel werknemers ontvangen een hoger nettoloon als zij in een payrollconstructie gaan werken. De werkgever hoeft niet aan dure cao-fondsen mee te betalen en draagt vaak ook minder pensioenpremie af. Zo is de werkgever goedkoper uit. De werkgever kan hierdoor de werknemer een hoger nettoloon bieden, wat voor werknemers in eerste instantie aantrekkelijk lijkt. De consequenties daarvan, zoals een lager pensioen, worden vaak over het hoofd gezien.