Wat raak ik kwijt aan het eind van het jaar?

Het eind van het jaar komt in zicht. Hoe zit het ook alweer met je niet gebruikte vakantiedagen? Kun je die kwijtraken? En wat kan er nog meer komen te vervallen?

Wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen 

Je wettelijke vakantiedagen mag je meenemen naar volgend jaar. Wel moet je ze voor 1 juli van het nieuwe jaar opmaken. Daarna komen ze te vervallen, tenzij jouw werkgever daar in je cao of contract een andere afspraak over heeft gemaakt. Bovenwettelijke vakantiedagen mag je maximaal vijf jaar bewaren. Heb je nog bovenwettelijke dagen van vier jaar geleden over? Zorg er dan voor dat je deze voor het eind van het jaar opmaakt. Of vraag of je ze kunt laten uitbetalen.

Lees meer over wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen →

Adv en atv-dagen

Adv en atv-dagen zijn niet in de wet geregeld. Dat betekent dat de invulling van de regels per werkgever en sector verschillen. Over het algemeen geldt de regel dat niet opgenomen atv of adv-uren aan het eind van het jaar vervallen. Maar misschien heeft jouw werkgever wel een andere afspraak. Kijk dus op tijd in jouw cao of contract om te zien:

  • of jouw uren aan het eind van 2020 vervallen;
  • of je ze op moet nemen of kunt laten uitbetalen.

Lees meer over atv en adv-dagen →

Overuren of meeruren 

Ook de afspraken over de beloning van overuren verschillen per werkgever en cao. Staat er een tijd voor tijd afspraak in jouw cao en maak je daar gebruik van? Kijk op tijd of je aan het eind van het jaar iets met die uren moet doen. Moet je de overuren opnemen of kan je ze alsnog laten uitbetalen? Of mogen ze misschien mee naar een volgend jaar?

Als jij door jouw overuren minder dan het minimumloon verdient, moet je werkgever ze altijd direct uitbetalen. De beloning van je overuren heb je dan al bij je maandelijkse loon gekregen. Tijd voor tijd mag alleen als dit in jouw cao staat en jij dankzij je gemaakte overuren niet onder het minimumloon komt.  

Heb je geen cao? Ook dan mag tijd voor tijd alleen als jij meer dan het minimumloon verdient. Kijk in jouw contract of arbeidsvoorwaarden om te zien wat de afspraken zijn over het uitbetalen of meenemen van je dagen.

Lees meer over overuren →

Persoonlijk opleidingsbudget 

Sommige werkgevers geven ieder jaar een persoonlijk opleidingsbudget. Een vast geldbedrag dat je kunt uitgeven aan een cursus, training of opleiding. Dit jaarlijkse budget kun je meestal niet opsparen. Aan het eind van het jaar valt het bedrag weg. Zonde toch? Misschien kun je in deze laatste weken van het jaar nog een korte training of cursus volgen.    

Let op: in dit geval gaat het niet over de Leerrekening. Het bedrag dat je daarop ontvangt, mag je langer bewaren.   

Geld terugvragen voor gemaakte kosten

Heb je dit jaar kosten voor je werk gemaakt? En zijn dat kosten die je aan je werkgever terug kunt vragen? Het is handig als je die niet pas in de laatste week van het jaar terugvraagt. Spoor die bonnetjes dus op en lever ze in. Let wel op de afspraken in je cao, contract of personeelshandboek. Jouw werkgever kan een bepaalde periode afspreken waarbinnen je gemaakte kosten terug kunt vragen. Bijvoorbeeld binnen drie maanden na het doen van een betaling.  

Elke situatie is anders. Deze tekst is een algemene voorlichting en geen persoonlijk advies. Voor persoonlijk advies en rechtshulp kun je terecht bij onze deskundige juristen