Bonderwijs
Vraag een gratis workshop aan
Een gastdocent bij jou in de klas
Bonderwijs workshops

Presenteer jezelf (2): Netwerken

Tegenwoordig werken de meeste mensen niet meer 30 of 40 jaar bij dezelfde werkgever. Je zult dus meerdere keren in je leven moeten solliciteren. In deze workshop leer je hoe je jouw netwerk kunt gebruiken om te solliciteren. Daarnaast leren we vacatures lezen, een sollicitatiebrief en curriculum vitae opstellen. Tot slot oefenen we het sollicitatiegesprek.

Netwerkspel

Leerlingen (en docenten) vullen het netwerkspel in. Doel van de oefening is om leerlingen te laten zien dat hun netwerk groter is dan ze denken. Hierna gaan ze hun huidige netwerk in kaart brengen.

Vacatures lezen

Leerlingen lezen de vacatures en beantwoorden vervolgens vragen over de (inhoudelijke) vereisten, wat moet je kunnen/weten voor deze baan en hoe je de gevraagde functie-eisen in de brief kunt beschrijven.

Sollicitatiebrief en CV

De leerlingen gaan aan de slag met hun eigen sollicitatiebrief en CV. In het werkboek staan een voorbeeldbrief en CV, die ze mogen beoordelen.

Het sollicitatiegesprek

Hoe bereiden de leerlingen zich voor op hun sollicitatiegesprek? Wat doe je wel en wat doe je niet? Hoe sta je op internet? Hoe maak je de beste eerste indruk? Aan de hand van foto’s worden leerlingen uitgedaagd om hun eerste indruk te beschrijven van mensen die afgebeeld staan. Ook gaan we het sollicitatiegesprek oefenen in een rollenspel (voor de klas of in kleine groepen) volgens de STARR methode. 

Voorafgaand aan de workshop kan er in overleg met de docent gekozen worden voor andere of aangepaste werkvormen die aansluiten bij opleiding, niveau, doelgroep of wensen van de school. 

Interesse in deze gratis workshop?

Vraag een gastles aan