Bonderwijs
Vraag een gratis workshop aan
Een gastdocent bij jou in de klas
Bonderwijs workshops

Presenteer jezelf (1)

Solliciteren kan best lastig zijn. Hoe bepaal je of een functie bij je past en of je hiervoor geschikt bent? En hoe zorg jij ervoor dat je die ene baan krijgt? In deze workshop kom je erachter wie je bent, wat je kunt en wat je wilt en hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Daarnaast leer je hoe je jezelf het beste kunt presenteren.

Profiel maken

De leerlingen krijgen een werkboek waarin ze aan de slag gaan met hun persoonlijke profi el. Door gebruik te maken van (eigenschaps) kaarten en invulschema’s krijgen ze een helder beeld van: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Leerlingen mogen elkaar helpen bij het invullen van het werkboek. Onderdelen worden ook klassikaal besproken, waardoor er veel interactie is met de leerlingen. 

Aan het einde van de workshop hebben de leerlingen een presentatie van 1 minuut voorbereid en presenteren ze die voor de klas of in hun groepje. Zo leren de jongeren om zichzelf goed te kunnen verkopen tijdens een sollicitatiegesprek, waardoor ze juist die ene baan of stage krijgen die ze graag willen.

Praktijkopdracht

Tijdens de workshop oefenen we sollicitatiegesprekken in rollenspellen.

Voorafgaand aan de workshop kan er in overleg met de docent gekozen worden voor andere of aangepaste werkvormen die aansluiten bij opleiding, niveau, doelgroep of wensen van de school.

Interesse in deze gratis workshop?

Vraag een gastles aan