Bonderwijs
Vraag een gratis workshop aan
Een gastdocent bij jou in de klas
Bonderwijs workshops

Klaar voor gevaar?

Overal bestaan situaties waarbij je omgaat met risico’s. Ook op je stage of bijbaan. Is het voor jou geen probleem om de ruiten op de achtste verdieping schoon te maken of langs de snelweg werkzaamheden uit te voeren? Prima, zolang je weet wat je doet. We zien confronterende voorbeelden van mensen die onder gevaarlijke omstandigheden hun werk moeten doen. Met deze workshop leer je inzien dat veiligheidsmaatregelen belangrijk zijn en dat het verstandig (en verplicht) is je aan deze voorschriften te houden.

Gevaren in de praktijk

Tijdens deze workshop laten we op foto’s en in filmpjes praktijkvoorbeelden zien. Aan de hand van deze voorbeelden gaan we met elkaar in gesprek over de gevaren op de werkplek. De voorbeelden worden afgestemd op de actualiteit en de opleidingsrichting van de leerlingen.

Jouw mening over veiligheid

Om een beeld te krijgen van hoe de leerlingen zelf kijken naar de veiligheid op de werkvloer, gaan zij met elkaar in discussie. Dit doen zij aan de hand van stellingen die klassikaal worden getoond. 

Voorafgaand aan de les kan er in overleg met de docent gekozen worden voor andere of aangepaste werkvormen die aansluiten bij opleiding, niveau, doelgroep of wensen
van de school. 

Interesse in deze gratis workshop?

Vraag een gastles aan