Bonderwijs
Vraag een gratis workshop aan
Een gastdocent bij jou in de klas
Bonderwijs workshops

Durf je wel!

Een geintje op z’n tijd is best leuk. Maar wanneer is het treiteren? Pesten op het werk of op school, het komt helaas vaak voor. Met grote gevolgen voor degene die gepest wordt. Je voelt je ongelukkig of onveilig en soms leidt dit zelfs tot psychische of lichamelijke klachten. Hoe voorkom je dat een geintje uit de hand loopt? Wij geven je tips.

Stellingen

De leerlingen gaan met elkaar in discussie over het thema pesten. Hierbij gaan de leerlingen allemaal aan één kant van het lokaal staan. Er wordt een streep in het midden van het lokaal getrokken. De stelling wordt voorgelezen. De leerlingen moeten kiezen of ze het eens zijn met de stelling of niet. Afhankelijk van deze keus blijven ze staan of lopen ze naar de andere kant.  Onder leiding van de gastdocent volgt er een discussie.

Opsteker

Ter ondersteuning worden kaartjes met positieve eigenschappen gebruikt. De leerlingen geven degene die naast hen zit een kaartje met een eigenschap die zij van toepassing op die persoon
vinden. Doel van deze oefening is een positieve sfeer creëren en interactie met elkaar te hebben. Met deze oefening laten we zien dat iedereen er mag zijn en je elkaar best eens een complimentje mag geven.

Treitertest

Aan de hand van foto’s worden leerlingen uitgedaagd om hun eerste indruk te beschrijven van mensen die afgebeeld staan. De leerlingen ontdekken hoe snel ze iemand beoordelen of veroordelen.

Voorafgaand aan de workshop kan er in overleg met de docent gekozen worden voor andere of aangepaste werkvormen die aansluiten bij opleiding, niveau, doelgroep of wensen van de school. 

Interesse in deze gratis workshop?

Vraag een gastles aan