Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Teken nooit blind een contract

Zou jij een handtekening zetten onder een contract, als je niet weet wat daar precies in staat? Ik hoor je al denken: natuurlijk niet, ik ben daar gek! Toch komt het regelmatig voor.

Laatst had ik daar een wel heel bijzonder voorbeeld van. Een van onze leden, werkloos, kreeg via het UWV een proefplaatsing bij een bedrijf. Hij kreeg een contract en zette daar z’n handtekening onder.

Niet duidelijk

Kort daarna belde hij ons, want hij had wat vragen. Onder welke cao viel het bedrijf eigenlijk? En hoe zat het bijvoorbeeld met ziekte en adv? Hij kon daar niks over vinden. En dat was niet zo vreemd. Want het bedrijf viel niet onder een cao. En het contract was niet duidelijk over adv en ziekte.

Sterker nog: in het contract stond iets heel merkwaardigs. Er werd verwezen naar een ‘Wegwijzer’, waarin allerlei afspraken en regels zouden staan. Maar die hele Wegwijzer had hij nooit gekregen. Hij wist dus helemaal niet waarvoor hij had getekend. Ik wilde weleens weten wat er dan in die Wegwijzer stond en heb de werkgever hierover gebeld. Wat bleek? Die Wegwijzer bestond helemaal niet! Hij moest nog geschreven worden.

Achterdochtig

Kijk, dan word je toch achterdochtig. De werkgever heeft op zo’n moment alle vrijheid om van alles te verzinnen. En intussen heb je al wel je handtekening gezet. Van de zotte natuurlijk.

Uiteindelijk was de Wegwijzer maanden later pas klaar. En er bleken inderdaad andere dingen in te staan dan eerder was gezegd. Ik had aan de telefoon bijvoorbeeld aan de werkgever gevraagd hoe het zat met doorbetaling bij ziekte. Als antwoord kreeg ik toen dat er bij ziekte 100 procent werd doorbetaald, maar dat er wel eerst een ‘wachtdag’ vanaf ging (dat betekent dat je over de eerste ziektedag geen salaris krijgt). Maar wat stond er in de Wegwijzer, toen die uiteindelijk klaar was? Twee wachtdagen!

Aangekaart

Dit bedrijf is dus duidelijk geen beste werkgever. Gelukkig voor ons lid is de proefplaatsing inmiddels voorbij. We hebben dit voorval ook aangekaart bij het UWV, die tenslotte had bemiddeld bij de proefplaatsing. Zij waren hier duidelijk ook niet gelukkig mee en doen nu geen zaken meer met dit bedrijf. Dat is winst, en mede te danken aan het signaal dat wij van de werknemer kregen.

Tip

Krijg jij (binnenkort) ook een nieuw contract en heb je daar vragen over? Neem dan vooral contact met ons op. Wij kunnen het contract voor je controleren

Marianne Keurhorst
Specialist individuele dienstverlening bij CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid