Voordelen van je lidmaatschap van CNV Vakmensen

De arbeidsmarkt is in beweging. Veel veranderingen zijn positief, maar er zijn ook nieuwe problemen met eigentijdse uitdagingen ontstaan. Denk aan ingewikkelde financiële regelingen, grote reorganisaties en de uitdaging werk en privé flexibel te combineren. Bovendien heb je waarschijnlijk niet meer een baan voor het leven, maar meerdere werkgevers. Dit vraagt om het investeren in je eigen ontwikkeling.

Een vakbond die jou deskundig adviseert en opkomt voor jouw rechten is belangrijk en absoluut nodig. CNV Vakmensen maakt zich hard voor iedereen. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in politiek Den Haag. Bovendien kun je als lid altijd een beroep doen op onze juristen. Of het nu gaat om een conflict met je werkgever of met je buurman. Met een lidmaatschap profiteer je van hulp voor jezelf en steun je indirect ook anderen. Samen sterk: dat is waar CNV Vakmensen voor staat.

Het lidmaatschap

Het lidmaatschap van CNV Vakmensen biedt veel voordelen. Wij komen op voor jouw belangen als het gaat om werk en inkomen. Je bent verzekerd van complete rechtsbijstand en je krijgt deskundig advies over werk en inkomen. De eerste 6 maanden betaal je slechts 20,23 euro voor je lidmaatschap. Deze aanbieding geldt tot 1 januari 2024.

Direct gebruik maken van ledenvoordeel

Wil jij gebruik maken van de voordelen van een lidmaatschap? Word lid van CNV Vakmensen en profiteer direct.

 • Invloed op je arbeidsvoorwaarden
 • Rechtshulp voor werk en inkomen is onderdeel van je lidmaatschap
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Controle van je loonstrook
 • Stel onbeperkt al je vragen over werk en inkomen

De voordelen op een rijtje

Hulp bij belasting terugvragen

Ga je naar school en heb je een bijbaantje, vakantiewerk of een stageplek? Dan kan je waarschijnlijk belasting terugkrijgen. Kom je er zelf niet uit? Onze specialisten weten precies hoe het werkt en helpen je graag

Check je arbeidsovereenkomst

Heb je een nieuwe baan, dan is het belangrijk dat je weet waar je voor tekent. Wat zijn bijvoorbeeld de arbeidsvoorwaarden en hoe hoog is je loon? Ook voor vragen over bestaande contracten kun je bij ons terecht.

Controleer je (minimum)loon

Grote kans dat jouw loonstrook niet zo duidelijk is. Plusjes, minnetjes, bruto/netto en allerlei afkortingen die je niet snapt. Hoe weet je zeker of alles klopt? Door je salaris te laten checken door onze specialisten!

Check je ontslagvoorstel

Krijg je een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsvoorstel onder je neus? Dan wil je natuurlijk zeker weten dat hier geen gekke dingen in staan. Laat je overeenkomst daarom controleren door onze experts.

Controle van je loonstrook

Je loonstrook is waarschijnlijk niet zo duidelijk. Plusjes, minnetjes, bruto/netto en allerlei afkortingen die je niet begrijpt. Hoe weet je zeker of alles klopt? Laat je salaris eens narekenen door onze specialisten.

Advies bij solliciteren

Hoe bereid je een sollicitatiegesprek voor? Welke vragen kun je verwachten en waar moet je op letten in een gesprek over salaris en arbeidsvoorwaarden als reiskosten en werktijden? Lees de tips voor solliciteren of neem contact op voor persoonlijk advies.

Informatie en advies

Onder welke cao val je? Ben je verplicht om op zondag te werken? Bel, mail of chat met één van onze medewerkers en krijg onbeperkt antwoord op al je vragen over werk en inkomen. Deze unieke service is helemaal gratis voor leden.

Direct gebruik maken van ledenvoordeel

Wil jij gebruik maken van de voordelen van een lidmaatschap? Word lid van CNV Vakmensen en profiteer direct.

 • Invloed op je arbeidsvoorwaarden
 • Rechtshulp voor werk en inkomen is onderdeel van je lidmaatschap
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Controle van je loonstrook
 • Stel onbeperkt al je vragen over werk en inkomen

Samen staan we sterk

Wij zijn een beweging voor iedereen: voor jong en oud, voor werkenden, uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden. Hoe meer leden, hoe sterker we met CNV Vakmensen staan. Maak daarom een bekende of collega lid en word beloond.

Korting op verzekeringen

Als lid van CNV Vakmensen bespaar je iedere maand flink op verzekeringen. Je krijgt namelijk mooie kortingen op je ziektekostenverzekering, autoverzekering en nog veel meer.

Workshops voor € 25

In het voor- en najaar organiseert CNV Vakmensen workshops speciaal voor leden. Je kunt deze workshops in het kader van persoonlijke ontwikkeling volgen voor het gunstige tarief van € 25 per workshop.

Vertrouwenspersoon keuring UWV

Een (her)keuring voor de WIA of IVA kan gevolgen hebben voor je uitkering. Wij geven niet alleen advies; de vertrouwenspersoon van CNV kan met je meegaan naar het gesprek met het UWV, zodat je er niet alleen voorstaat.

Activiteiten in de regio

CNV Vakmensen vindt uw betrokkenheid belangrijk. Daarom zijn er door het hele land regioplatformen. Hier kunt u meepraten over het bondsbeleid. Ook organiseren de platformen ledenactiviteiten in de regio.

Invloed op de vereniging

Met uw jarenlange ervaring bent u onmisbaar voor het voortbestaan van CNV Vakmensen. Wij hechten dan ook sterk aan de mening van onze gepensioneerde leden en laten u meedenken en meebeslissen als lid van de seniorenraad.

Ondersteuning WMO

Een keukentafelgesprek bepaalt of u in aanmerking komt voor zorg via de gemeente, zoals dagbesteding en begeleiding van thuiswonende ouderen. Bij dit gesprek kunt u hulp krijgen van een CNV Vertrouwenspersoon.

Sluit je aan bij CNV Vakmensen

CNV Vakmensen komt samen met jou op voor belangen als het gaat om werk en inkomen. We doen dit in elke fase van je leven: of je nu een opleiding volgt, werkt, werk zoekt of van je pensioen geniet. Bovendien heb je bij CNV Vakmensen een vakbondslidmaatschap en rechtsbijstandsverzekering in één en nog vele andere voordelen.

 • Invloed op je arbeidsvoorwaarden
 • Rechtsbijstandsverzekering is onderdeel van je lidmaatschap (voor jou en je eventuele gezin
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Controle van je loonstrook
 • Stel onbeperkt al je vragen over werk en inkomen