Alsnog zondagtoeslag voor werknemers sportzaak

Een groep weekendmedewerkers van een sportzaak krijgt alsnog een zondagtoeslag. En dat gaat om best veel geld!

Probleem: Geen zondag- en feestdagentoeslag
Oplossing: Nabetalingen tussen € 760 en € 2.800

Dat je samen sterk staat, bewijzen 10 weekendmedewerkers van een sportzaak. Hun werkgever dacht via een slimmigheidje onder de zondagtoeslag uit te komen. Maar dat was buiten de werknemers om gerekend.

All-in uurloon

Wat was er aan de hand? De werkgever had een all-in uurloon geboden aan zijn winkelmedewerkers. Dat loon lag hoger dan het cao-loon. Maar er bleek een adder onder het gras: de jongelui waren daarmee wel hun zondag- en feestdagentoeslag kwijt. Omdat ze juist in de weekenden werkten, bleken ze zichzelf met dat all-in uurloon behoorlijk tekort te doen!

In strijd met cao

Samen trokken de weekendmedewerkers aan de bel bij CNV Vakmensen. We stelden vast dat de werkgever met zijn all-in uurloon in strijd met de cao handelde. Hij mocht best een afspraak maken die afwijkt van de cao, maar alleen als dat in het voordeel is van de werknemers. Dat was hier niet het geval. Sterker, de weekendmedewerkers kwamen flink tekort.

Uitbetaling gemiste toeslagen

Na grondig onderzoek confronteerden we de werkgever met de vorderingen van de gemiste toeslagen tot maximaal 5 jaar terug. Het duurde even, maar toen ging de werkgever toch overstag. Hij betaalde elke werknemer alsnog de gemiste zondagtoeslagen uit. De bedragen varieerden van € 760 tot € 2.800. De jongelui waren er blij mee. En wij ook. De zaak was buiten het gerecht om geregeld en het was mooi dat de jongeren hierin samen optrokken. Ze maakten met elkaar een vuist en konden zo veel bereiken!

Vraag of advies?

Heb je een vraag of heb je advies nodig? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je met deskundig advies en betrouwbare informatie over werk en inkomen.

Contact

Lees hoe wij andere leden hielpen