Leden stemmen nipt in met super-cao

‘Dit is met recht een krappe meerderheid voor een geraffineerd eindbod.’ Zo vat bestuurder Jacqueline Twerda van CNV Vakmensen de uitslag samen over de ledenraadpleging voor het cao-resultaat voor supermarkten en voedselspeciaalzaken.

Gisteren, donderdag 11 november liep de stemmingstermijn af. 52% van de leden stemden in met de loonsverhoging van 9% in 3 jaar in ruil voor afslanking van de zondagstoeslag.

Voor dat laatste is overigens wel een compensatieregeling gedurende 3 jaar afgesproken. ‘Maar’, zo stelt Twerda, ‘met dit krappe succes voor de werkgevers zetten ze wel direct de onderhandelingen voor de volgende cao op scherp. Want een belangrijk deel van onze leden, hun werknemers, is gewoon nog altijd ontevreden over hetgeen hun werkgever ze biedt.’

Picnic

Twerda noemt het wel van belang dat deze cao nu ook de Picnic-achtigen, supermarkten met bezorgservice, ‘vangt’ als de minister gaat voor algemeen verbindend verklaren. Dit betekent voor die werknemers een verbetering van arbeidsvoorwaarden.