OR Netwerkcafé: WOR en gesprekstechnieken en Verkiezingen

Jij zit namens CNV Vakmensen in de ondernemingsraad. Of je wilt je binnenkort verkiesbaar stellen om namens CNV Vakmensen in de OR zitting te nemen. Hoe leuk een leerzaam is het dan om leden te ontmoeten die bij andere bedrijven namens het CNV in de OR zitten. Daarom organiseert CNV Vakmensen trainingen om met elkaar te netwerken en van elkaar te leren.

OR Netwerkcafé: WOR en gesprekstechnieken

OR Netwerkcafé: Verkiezingen

OR Netwerkcafé: WOR en gesprekstechnieken

Wellicht ben jij het enige OR lid dat namens CNV Vakmensen in de OR zit, of misschien met nog een collega. Voor jou organiseert CNV Vakmensen dit netwerk café. Om andere CNV leden te ontmoeten die namens CNV Vakmensen in de OR zitten. Of die net als jij zich binnenkort verkiesbaar willen stellen. We gaan ervaringen met elkaar uit wisselen. De bijeenkomst is ook bedoeld om kennis op te doen. Doel van deze bijeenkomst is dat jij met relevante kennis voor jouw ( toekomstige ) OR werk de deur uit gaat. En je weet wat CNV Vakmensen voor jou kan betekenen bij jouw OR werk. Ook heb je gebouwd aan je CNV OR netwerk.

Inhoud OR netwerkcafé in de ochtend:
 • visie van het CNV op medezeggenschap
 • de WOR in het kort 
 • de rol van de OR en de rol van de vakbond
 • krachtenveld in de OR; hoe ga ik om met collega’s die lid zijn van andere vakbonden
 • hoe maak ik mij zichtbaar als CNV OR lid binnen de OR en binnen mijn bedrijf
 • welke tools en faciliteiten kan ik krijgen van mijn CNV bestuurder of werkorganisatie CNV Vakmensen
 • welke ondersteuning kan ik krijgen bij opleidingen voor de OR of bijvoorbeeld adviestrajecten
 • in gesprek: tegen welke “problemen” loop jij aan als OR lid? Hoe gaan andere CNV leden hiermee om?

Na de lunch:

 • gesprekstechnieken. je hoort hoe je kunt omgaan met en inspelen op strategie en tactiek van andere vakbonden of van de werkgever. Wat zijn de truckjes die de werkgever kan gebruiken? Hoe kan jij hierop reageren en ontwikkel je een eigen strategie en tactiek.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de kaderacademie van CNV Vakmensen. 
De trainers van deze dag zijn Jacqueline Kraan en Ellen Jonker (beiden zijn vakbondsbestuurder en cao-onderhandelaar bij CNV Vakmensen).

OR Netwerkcafé: Verkiezingen

Jij zit namens CNV Vakmensen in de OR. Of je wil jezelf binnenkort verkiesbaar stellen voor de OR namens CNV Vakmensen. Je hebt inmiddels de basistraining OR Netwerkcafé WOR en gesprekstechnieken gevolgd waarin je hebt geleerd wat de WOR inhoudt, welke taken de OR heeft en wat de rol is van de OR leden. Ook weet je wat je kunt verwachten van CNV Vakmensen. Nu is het tijd voor verdieping op een van de onderwerpen waar de OR zich eens in de paar jaar bezighoudt: Verkiezingen!

Sommigen collega’s zitten op persoonlijke titel in de OR, anderen namens een andere vakbond zoals de Unie of het FNV. Wellicht ben jij het enige OR lid dat namens CNV Vakmensen in de OR zit, of misschien met nog een collega. Voor jou organiseert CNV Vakmensen dit netwerk café. Om andere CNV leden te ontmoeten die namens CNV Vakmensen in de OR zitten. Of die net als jij zich binnenkort verkiesbaar willen stellen. De bijeenkomst is bedoeld om kennis op te doen over verkiezingen houden voor een OR. En we gaan ervaringen met elkaar uit wisselen.

Programma OR netwerkcafé in de ochtend:

 • reglement van de OR
 • hoe werken de verkiezingen, kieslijsten en groepen, hoe zorg je voor een goede afspiegeling van de organisatie ?
 • wat staat er in de WOR over verkiesbaar zijn en mogen stemmen voor medewerkers die met een flexcontract werkzaam zijn?
 • welke problemen kunnen zich voordoen bij verkiezingen ?
 • hoe kan CNV Vakmensen mij helpen om voldoende stemmen te krijgen ?

Middagprogramma:

 • wat voor OR lid wil je zijn en hoe kun je je positie versterken ? Gesprekstechnieken en het behandelen van casussen van deelnemers.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de kaderacademie van CNV Vakmensen.

Heb jij nog niet training OR Netwerkcafé WOR en gesprekstechnieken gevolgd? Schrijf je dan eerst in voor die training.

De trainers van deze dag zijn Jacqueline Kraan en Ellen Jonker (beiden zijn vakbondsbestuurder en cao-onderhandelaar bij CNV Vakmensen).

Doorgang dagtraining en coronamaatregelen

Bij CNV Vakmensen houden wij ons aan de geldende corona maatregelen. De zalen waarin de trainingen worden gegeven, zijn zo opgesteld dat we 1,5 meter afstand kunnen houden. Heb je klachten, dan blijf je thuis. Laat dit zo snel mogelijk weten via kaderacademie@cnvvakmensen.nl. Je krijgt dan de mogelijkheid om je met voorrang in te schrijven bij de volgende trainingen. We houden ons tijdens de training dus aan de coronamaatregelen. Voor elkaar en met elkaar. Heb jij het gevoel dat iemand te dicht bij jou komt? Laat dit direct weten. Zo kunnen we prettig met elkaar de dag doorbrengen.

Mocht de trainer klachten hebben of ziek zijn, dan wordt de training afgelast. Hetzelfde gebeurt als we door coronamaatregelen niet fysiek bij elkaar mogen komen.

Heb je hier vragen over? mail dan naar: kaderacademie@cnvvakmensen.nl

Locatie en tijd

OR Netwerkcafé: WOR en gesprekstechnieken

 • 12 mei 2022 - Utrecht

OR Netwerkcafé: Verkiezingen

 • 14 juni 2022 - Utrecht [VERVALT]

9.30 uur inloop, 10.00 uur aanvang, eindtijd 16.30 uur. Er wordt lunch geserveerd.

Meld je aan voor de kadertraining
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None

Mastertraject

Wil jij goed opgeleid worden als kaderlid? Dan zijn de onderstaande trainingen van het Mastertraject een “must” om te volgen:

Wil je meer weten over het mastertraject om het certificaat Masterkaderlid te halen? Neem dan contact op met de kaderacademie per mail:

kaderacademie@cnvvakmensen.nl

Bekijk ook:

Vakbondsverlof

Mogelijk kun jij bij jouw werkgever vakbondsverlof krijgen voor het volgen van trainingen bij de Kaderacademie. Dit is afhankelijk van gemaakte afspraken in jouw cao.

Algemene voorwaarden