Rechtshulp bij uitkeringen

Toch een WIA-uitkering dankzij CNV rechtshulp

CNV vakmensen biedt leden rechtshulp bij zaken die om werk, inkomen en privékwesties gaan. Wat onze juristen zoal voor jou kunnen betekenen lees je in dit praktijkvoorbeeld van rechtshulp bij uitkeringen.

De zaak: Geen uitkering

Een werknemer gaat na twee jaar arbeidsongeschiktheid uit dienst en vraagt een WIA-uitkering aan. Het UWV beoordeelt dat de werknemer minder dan 35% arbeidsongeschikt is en dat er dus geen WIA-uitkering wordt verstrekt.

Vervolgstappen

De rechtshulpverlener gaat in bezwaar en geeft tijdens de hoorzitting aan dat de medische klachten van de werknemer onderschat zijn door de verzekeringsarts en dat er ten onrechte functies door de arbeidsdeskundige zijn genoemd.

De uitkomst

Het bezwaar wordt gegrond verklaard en de werknemer krijgt een WIA-uitkering op basis van 55-65% arbeidsongeschiktheid.

Heb jij te maken met problemen omtrent je uitkering?

Onze juristen kunnen jou begeleiden met advies en ondersteuning. Schakel dan nu rechtshulp in en neem contact op met Anker Rechtshulp/SRK Rechtsbijstand via telefoonnummer:

088 01 88 550

Ik ben erg vriendelijk te woord gestaan en deskundig geholpen.

Lid van CNV

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen.

Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte