Rechtshulp bij reorganisaties

Dankzij jurist niet ontslagen bij reorganisaties

CNV vakmensen biedt leden rechtshulp bij zaken die om werk, inkomen en privékwesties gaan. Wat onze juristen zoal voor jou kunnen betekenen lees je in dit praktijkvoorbeeld van rechtshulp bij reorganisatie.

De zaak: Oneens met ontslag

De werkgever van een van onze CNV leden gaat reorganiseren en heeft besloten om tientallen werknemers te ontslaan. Er is geen Sociaal Plan afgesloten. De werknemer is het niet eens met zijn ontslag. Er is namelijk geen rekening met de eerdere jaren dat de werknemer voor werkgever heeft gewerkt. Hij vindt ook dat zijn functie niet komt te vervallen.

Vervolgstappen

De werkgever biedt een ontslagregeling aan met een minimale vergoeding. De werknemer gaat hiermee niet akkoord. Dan probeert de werkgever ontslag te forceren door middel van een ontslagprocedure bij het UWV Werkbedrijf.

De uitkomst

Nadat de rechtshulpverlener verweer heeft ingediend, besluit UWV Werkbedrijf dat de werkgever afspiegeling niet correct heeft toegepast, waardoor de werknemer niet ontslagen wordt.

Heb jij te maken met een reorganisatie?

Onze juristen kunnen jou begeleiden met advies en ondersteuning. Wij helpen je graag. Neem contact met ons op. Bel: 030 75 11 007 (tijdens werkdagen van 08:00- 18:00).

Mijn jurist was goed bereikbaar, duidelijk in zijn uitleg en ik kreeg steeds snel een reactie.

Lid van CNV

Oordeel je voordeel

- Rechtshulp voor werk en privé

- Gezinsrechtsbijstandverzekering

- Hulp bij belastingaangifte

- Korting op verzekeringen

- Informatie en advies bij ziekte

Word lid