Rechtshulp bij ontslagzaken

De jurist regelde een goede ontslagregeling!

CNV Vakmensen biedt leden rechtshulp bij zaken die om werk, inkomen en privékwesties gaan. Wat onze juristen zoal voor jou kunnen betekenen lees je in dit praktijkvoorbeeld voor rechtshulp bij arbeidsconflicten.

De zaak: Ontslag vanwege ontoelaatbaar gedrag

Een werknemer krijgt van zijn werkgever te horen dat collega's van mening zijn dat hij ontoelaatbaar gedrag heeft vertoond. Dit zou volgens de werkgever reden zijn voor ontslag. 

Vervolgstappen

In een gesprek met de werkgever, diens advocaat en werknemer en de rechtshulpverlener van CNV vakmensen wordt duidelijk dat de werkgever niet van standpunt wil veranderen. Partijen gaan in discussie over wat een goede ontslagregeling is.

De uitkomst

Uiteindelijk na enige briefwisseling wordt er overeenstemming bereikt. De werknemer komt in aanmerking voor een WW-uitkering, is een tijdje vrijgesteld van werk om een andere baan te vinden en krijgt een ontslagvergoeding mee. Na enkele maanden vindt de werknemer ander werk. 

Heb jij te maken met een ontslag?

Onze juristen kunnen jou begeleiden met advies en ondersteuning. Wij helpen je graag. Neem contact met ons op. Bel: 030 75 11 007 (tijdens werkdagen van 08:00- 18:00).

Mijn ervaring met CNV Vakmensen is erg goed. Toen ik na een lang dienstverband plotseling onterecht op staande voet ontslagen werd kreeg ik juridische bijstand. CNV heeft mij gedurende deze emotionele en moeilijke periode erg goed bijgestaan.

Lid van CNV

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen.

Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Contact

Vrijblijvend je vraag stellen kan ook via chat of e-mail.

Neem contact op