Timemanagement

Slim omgaan met je tijd en grip hebben op je (volle) agenda. Dat wil iedereen toch? De realiteit is vaak anders. Afleidingen, onderbrekingen en tijdverslinders maken dat je soms het gevoel hebt dat er te weinig uren in een dag zitten. Tijdens deze workshop leren studenten hoe ze weer de baas worden over hun tijd. Door de goede dingen te doen op de juiste manier.

Je hoofd leegmaken d.m.v. een breindump

Met de studenten wordt dieper ingegaan op de voordelen van een goede taakomschrijving. Door middel van het opschrijven van echt alles wat ze nog moeten doen en wat er verder nog in hun hoofd zit, creëren ze overzicht van de dingen die nog gedaan moeten worden. Bijkomend voordeel van deze breindump is dat het rust geeft in het hoofd, waardoor de studenten zich beter kunnen concentreren en focussen.   

Een goede planning

Wat zijn je doelen? Welke taken zijn het belangrijkste om eerst te doen? En op welk moment van de dag kun je het beste lastige werkzaamheden uitvoeren? Het zijn vragen die studenten voor zichzelf moet beantwoorden om tot een goede tijdsplanning te komen. Aan de hand van een bijpassende oefeningen krijgen ze handvatten aangereikt waarmee ze een goede tijdsplanning kunnen maken.    

Afleidingen, onderbrekingen en tijdsverslinders

Als je aan het studeren bent, word je door allerlei zaken opgehouden en afgeleid. Toch nog snel even de WhatsAppjes beantwoorden die binnenkomen. Of een studiegenoot die belt om hulp. Natuurlijk help je die meteen. Maar voor je er erg in hebt, is het alweer een half uur later. Dat verslag wat je vanmiddag af wilde maken, ga je nu niet meer afkrijgen. Voor studenten is het belangrijk om duidelijk te krijgen van welke ‘stoorzenders’ ze het meeste last hebt. Aan de hand van theorie en oefeningen leren ze hoe ze deze stoorzenders het beste de baas kunnen zijn.

Interesse in deze gratis workshop?

Vraag dan een gastles aan.

Aanvragen