Presenteer jezelf

Solliciteren kan best lastig zijn. Hoe bepaal je of een functie bij je past en of je geschikt bent? En hoe zorg jij ervoor dat je die ene baan krijgt? In deze workshop kom je erachter wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Daarnaast leer je hoe je jezelf het beste kunt presenteren.

Profiel maken

De leerlingen krijgen een werkboek waarin ze aan de slag gaan met hun persoonlijke profiel. Door gebruik te maken van (eigenschaps)kaarten en invulschema’s krijgen ze een helder beeld van wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Leerlingen mogen elkaar helpen bij het invullen van het werkboek. Onderdelen worden ook klassikaal besproken, waardoor er veel interactie is. Aan het einde van de workshop geven de leerlingen een elevator pitch van een minuut voor de klas of in groepjes. Zo leren de jongeren om zichzelf goed te verkopen tijdens een sollicitatiegesprek.

Praktijkopdracht

Tijdens de vaardigheden oefenen de leerlingen speeddaten met de STARR-methode. Zij leren hoe zij hun vaardigheden kunnen onderbouwen met relevante voorbeelden. Voorafgaand aan de workshop kunnen docent en gastdocent overleggen over werkvormen die aansluiten bij opleiding, niveau, doelgroep of wensen van de school.

Interesse in deze gratis workshop?

Vraag dan een gastles aan.

Aanvragen