Money matters

Studenten zijn in een fase in hun leven waarin zij zelf verantwoordelijk zijn voor sparen en uitgeven van geld. Tijdens deze interactieve workshop duiken we dieper in het onderwerp ‘geldzaken’. Hoe krijg je meer grip op je geldzaken? Hoe zorg je ervoor dat je meer geld gaat verdienen met je bijbaantje? Hoe kun je je studieschuld beperken? Hoe maak je een begroting? En meer relevante geldvragen. 

Inhoud

Aan de hand van stellingen, beeldmateriaal en een brainstormsessie krijgen de studenten meer inzicht in hoe zij verantwoordelijk met hun geld om kunnen gaan. Tijdens deze interactieve workshop krijgen de studenten verschillende tips, zodat zij meer grip krijgen op hun geldzaken. Hieronder zijn enkele onderdelen beschreven die in de workshop naar voren komen:

Meer grip op je inkomsten en uitgaven

Aan de hand van stellingen krijgen de studenten inzicht in verschillende onderwerpen rondom geldzaken. Daarnaast wordt er samen met de gastdocenten besproken wat budgetteren is. Ook hebben we het over de maandbegroting, jaarbegroting en verschillende kostenposten, zodat de studenten meer grip krijgen op hun geldzaken.

Leenstelsel

Steeds meer studenten lenen geld. Lenen is niet per definitie verkeerd. Het is wel belangrijk dat dit verantwoord gebeurt wat betekent dat er goed nagedacht wordt over hoe lang en hoe veel er geleend wordt. Tijdens dit onderdeel bespreken we hoe het leenstelsel werkt, hoe het zit met het afbetalen van een studieschuld en op welke wijze studenten een studieschuld kunnen beperken.

Gevolgen van niet betalen

Met de studenten wordt besproken wat de gevolgen zijn van het niet afbetalen van eventuele schulden. Ook krijgen de studenten aan de hand van een oefening verschillende tips hoe zij geld kunnen besparen, zodat ze wat meer geld over houden. 

Interesse in deze gratis workshop?

Vraag dan een gastles aan.

Aanvragen