Leuk verdienen!

Geld krijgen is leuk. Geld uitgeven is vaak nog veel leuker. De leerlingen ontdekken waar hun grenzen liggen als het gaat om geld verdienen en plezier hebben in werk. Is geld verdienen de enige reden om een baan te kiezen, of is plezier in je werk ook belangrijk? 

Over de workshop

Na de workshop hebben leerlingen meer inzicht in wat geld voor hen betekent en hoe zij daar mee om moeten gaan. Ook ontdekken ze waar hun grenzen liggen als het gaat om geld verdienen en plezier hebben in je werk.

Waar of niet waar?

Met een Kahoot quiz testen we wat de leerlingen weten over geld. Onderwerpen die langskomen zijn: minimumloon, schulden, leningen, stagevergoedingen, zorgtoeslag en studiefinanciering.

Schulden en bkr-registraties

Veel mbo-leerlingen blijken schulden te hebben. We bespreken hoe het leenstelsel werkt, wat kopen op afbetaling betekent en wat een BKR-registratie is.

Leuk verdienen, hoe doe je dat?

In dit onderdeel ontdekken de leerlingen welk ‘geldtype’ ze zijn. Ze krijgen tips over geld verdienen en besparen. Hoe weet je hoeveel je moet verdienen? Wanneer verdien je meer? Wat zijn leuke bijbaantjes en wat verdienen ze?

Voorafgaand aan de workshop kunnen docent en gastdocent overleggen over werkvormen die aansluiten bij opleiding, niveau, doelgroep of wensen van de school.

Interesse in deze gratis workshop?

Vraag dan een gastles aan.

Aanvragen