Duurzame inzetbaarheid

Tijdens stage, bijbaan en toekomstig werk is het belangrijk dat je met behoud van je gezondheid en welzijn kan functioneren. Hierbij is de werkcontext een cruciale factor. Dat niet alleen, want je eigen houding en motivatie ten aanzien van je werk spelen ook een belangrijke rol. Het doel van duurzame inzetbaarheid is dat werknemers met behoud van gezondheid en welzijn hun werk kunnen uitvoeren. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op duurzame inzetbaarheid en hoe de studenten zich rondom dit thema nu al kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Behoud van gezondheid en welzijn

Tijdens dit onderdeel bespreken we welke factoren kunnen bijdragen aan een gezond werkleven en wat het belang is van de gezondheid in het kader van duurzame inzetbaarheid. Aan de hand van een vitaliteitscheck krijgen de studenten inzicht in hun mate van vitaliteit. Ook krijgen ze tips en leren ze hoe ze deze kunnen toepassen tijdens hun werk of studie.

Wat kan de werkgever voor jou betekenen?

Niet alleen de werknemer heeft een aandeel in de duurzame inzetbaarheid, ook de werkgever speelt hier een belangrijke rol in. Tijdens dit onderdeel duiken we in die rol van de werkgever als het gaat om duurzame inzetbaarheid, wat zij kunnen doen om de duurzame inzetbaarheid te bevorderen en welke voordelen hieraan verbonden zijn voor de werknemer. De studenten worden handvatten aangereikt die zij kunnen gebruiken om hun werkgever in dit proces te stimuleren en betrekken.

Herkennen van negatieve factoren

Aan de hand van een casus gaan we dieper in op het herkennen van negatieve factoren die je duurzame inzetbaarheid kunnen beïnvloeden. Daarnaast wordt besproken wat je kunt doen als je niet lekker kunt functioneren. Ook krijgen de studenten tips hoe zij met hun werkgever in gesprek kunnen gaan over duurzame inzetbaarheid.

Motivatie

Iedereen heeft wel eens moeite om zichzelf toe werk te zetten. Zo is het soms lastig om motivatie ergens voor te vinden. Dit kom je mogelijk nu in je studie tegen, maar ook later in het werkveld kan dit gebeuren. Om dit te tackelen krijgen de studenten handvatten aangereikt die ze nu tijdens hun studie of bijbaan, maar ook later in het werkveld in kunnen zetten.

Interesse in deze gratis workshop?

Vraag dan een gastles aan.

Aanvragen