De toekomst van werk

In de workshop “De toekomst van werk” gaan de studenten in gesprek over de arbeidsmarkt van de toekomst. Technologische ontwikkelingen maken dat robotisering in steeds meer vakgebieden steeds harder voelbaar wordt. Sommige beroepen zullen verdwijnen en anderen zullen volledig veranderen. Ook zullen er geheel nieuwe beroepen gaan ontstaan. Hoe kunnen de studenten hier nu al op in spelen?

Stellingen

Aan de hand van stellingen gaan we het hebben over robotisering, thuiswerken en het hebben van een betaalde baan. Studenten worden uitgedaagd in de toekomst te kijken en een mening te vormen. Met behulp van prognoses en filmmateriaal over robotisering maken we studenten bewust van de noodzaak om stil te staan bij de gevolgen die deze ontwikkeling voor hen heeft.

Het basisinkomen

Het basisinkomen wordt steeds vaker aangedragen als oplossing voor het uitroeien van armoede. Hoe kijken de studenten hier tegenaan? Hoeveel waarde hechten zij aan betaald werk en stel dat ze een basisinkomen zouden krijgen, wat zouden ze dan met de extra vrije tijd die dan vrijkomt gaan doen? We bespreken dit onderwerp met de studenten.

Omgaan met veranderingen in de toekomst

We geven de studenten handvaten mee zodat ze in de toekomst flexibel met de veranderingen van de arbeidsmarkt kunnen leren omgaan. Het belang van een leven lang ontwikkelen wordt onderstreept. Het weten waar je kracht ligt en wat je hier nog meer mee kunt doen is hierbij een belangrijke factor.

Interesse in deze gratis workshop?

Vraag dan een gastles aan.

Aanvragen