Burn-out

Burn-out is een veel voorkomend mentaal ziektebeeld wat de laatste jaren ook vaker studenten raakt. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op wat een burn-out precies is. We duiken in de actuele informatie rondom burn-outs, hoe de ziekte ontstaat en welke symptomen eraan verbonden zijn.

Inhoud

Deze workshop bestaat uit beeldmateriaal, stellingen, theorie en oefeningen. De studenten krijgen inzicht in hoe zij met een burn-out om kunnen gaan en leren aan de hand van de oefeningen de ziekte herkennen en voorkomen. Hieronder zijn enkele onderdelen beschreven die in de workshop naar voren komen:

Oefening: Mindfulness

Tijdens de workshop wordt een ontspanningsoefening gedaan met de studenten. De ontspanningsoefening kan altijd en overal worden ingezet en geeft de studenten simpele handvaten die zij ook na deze workshop zelfstandig kunnen inzetten. Het doel van dit onderdeel is dat de studenten een korte en krachtige tool leren om zich te ontspannen. Ook wordt hierbij het nut van mindfulness duidelijk gemaakt; als middel ter preventie op het krijgen van een burn-out en ook tijdens een burn-out kan dit effectief worden ingezet.

Burn-out, stress en depressie

De studenten leren de verschillen tussen stress, depressie en een burn-out. Deze drie ziektebeelden hebben namelijk overeenkomsten. Ook leren zij aan de hand van stellingen de taboes en misstanden over burn-outs te herkennen door zelf kritisch na te denken.

Stressfactoren

De studenten krijgen handvaten aangereikt om te helpen een burn-out te voorkomen of te reduceren. Ze krijgen zowel concrete als abstracte tips. Het gaat om tips die simpel uit te voeren zijn en tips die de mindset en gedachtes van de student posititef kunnen beïnvloeden. De studenten leren onderscheid te maken tussen inwendige en uitwendige stressfactoren.

Interesse in deze gratis workshop?

Vraag dan een gastles aan.

Aanvragen