Al het nieuws

Werkgevers in de Metaal en Techniek wijzen ultimatum af

Na vijf onderhandelingsrondes over een nieuwe cao zijn we niet tot een cao resultaat gekomen. Wellicht had je er al over gehoord. Na overleg met onze leden hebben wij een ultimatum gesteld aan de werkgevers. Dit ultimatum liep vandaag (28 oktober) om 13.00 uur af. Werkgevers hebben ons per brief al laten weten niet op ons ultimatum in te willen gaan. Dat betekent de volgende stap: actie!

Want die brief betekent dat werkgevers niet bereid zijn om een cao met ons af te sluiten die recht doet aan het werk dat jullie leveren. En ook dat werkgevers geen enkele bereidheid laten zien om de sector arbeidsvoorwaardelijk aantrekkelijker te maken. Een mooie kans om zo een bijdrage te leveren aan de tekorten aan vakmensen, dachten wij bij aanvang van de onderhandelingen.
Fout gedacht dus….

Het is niet te begrijpen dat werkgevers dat gebrek aan vakmensen niet inzien. Het bewijs daarvoor is hun loonbod ónder inflatieniveau. Om maar niet te spreken van die andere verslechteringen in arbeidsvoorwaarden die ze voorstellen.

Actie

Dit betekent dat we in actie moeten komen om een goede cao af te dwingen! Binnenkort komen we met meer informatie hoe dat eruit ziet. Voor nu is het belangrijk voor ons om te weten of jij bereid bent om in actie te komen voor een eerlijke cao?  LAAT DAT HIER WETEN

Kom meepraten

Op onze site kun je het hele cao-traject op de voet volgen en actief meepraten. Klik hier om mee te praten. Daar vind je ook de voorstellen van werkgevers en van CNV Vakmensen. Iedereen, lid of geen lid, kan daar meepraten, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Dus ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn.

E-mail of post?

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door. Om mee te praten ga je naar onze site www.cnvvakmensen.nl/industrie/metaaltechniek/cao-metaal-en-techniek/.

CNV Vakmensen
mede namens Peter de Vries, cao-delegatielid
Bernard Zijlstra, cao-onderhandelaar