Welke webinar kies jij? Doe mee en meld je gratis aan.

Binnenkort start CNV Vakmensen in de regio Midden Nederland met een serie webinars. In een webinar kom je via Teams digitaal samen met andere deelnemers rondom verschillende onderwerpen, allemaal vanuit de plek die je zelf kiest. Vanaf je eigen computer, tablet of telefoon.

We hebben diverse onderwerpen uitgezocht waar je je voor kunt aanmelden. Hieronder staan die verschillende webinars benoemd met daarbij de data wanneer ze zullen plaatsvinden. Kijk maar of er iets voor je tussen zit. Heb je zelf suggesties voor een onderwerp voor een webinar, laat het ons dan weten. Dan kunnen we daar mee aan de slag voor het najaar.

Hieronder de planning van de webinars. Alle webinars starten om 19.30 uur.
Verder in deze nieuwsbrief vind je een korte toelichting op de webinars.

20 mei: Grip op je Knip

26 mei: Verdien ik wel genoeg? Metaal en Techniek

1 juni:   Verdien ik wel genoeg? Metaal en Techniek

3 juni:   Je Geld voor Later

3 juni:   Ontslag

16 juni: Verdien ik wel genoeg?  Bouw

17 juni: Werkgeluk

22 juni: Verdien ik wel genoeg? Bouw

24 juni: Presenteer je zelf

30 juni: Meepraten over arbeidsvoorwaardennota CNV Vakmensen

6 juli:     Meepraten over arbeidsvoorwaardennota CNV Vakmensen


Aanmelden
Zoals je ziet: heel verschillende onderwerpen. We hopen je te zien op één of meerdere webinar(s). Maak een keus en meld je aan via deze link.

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar k.tulner@cnvvakmensen.nl of t.westerink@cnvvakmensen.nl

Wij zien naar je uit!

 

CNV Vakmensen Team regio Midden Nederland


Inhoud webinars:

20-5-2021 -  Grip op je Knip
Duur: 2 uur
In iedere fase van je leven speelt geld een (grote) rol. Het is dus fijn als je inzicht hebt in waar je nu staat en wat je kunt doen. Het maakt namelijk niet uit in welke situatie je nu bent. Er is gelukkig altijd een stap die je kunt zetten. Samen met jou kijken we in het gratis webinar "Grip op je knip" welke stap nu bij je past.
Zie voor meer informatie: www.cnvvakmensen.nl/campagne/webinar-grip-op-je-knip-algemeen 

26-5-2021 - Verdien ik wel genoeg in de metaal en techniek?
Duur: 1,5 uur
We benoemen belangrijke kenmerken van de cao, daarna leggen we uit hoe functiewaardering in deze sector werkt, hoe je zelf kunt bekijken of je juist bent ingedeeld, hoe het loongebouw werkt en hoe je het gesprek over je salaris kunt aangaan met je werkgever.

1-6-2021 - Verdien ik wel genoeg in de metaal en techniek?
Duur: 1,5 uur
Zie de beschrijving bij dezelfde webinartitel hiervoor.

3-6-2021 -  Je geld voor later
Duur: 1 uur
Hoe zien je financiën er uit in de toekomst? Wat kun je de komende jaren verwachten? Als je een paar stappen eerder bent, kun je veel problemen voorkomen. Maar ook helpt het je om keuzes te maken die overeenkomen met jouw toekomstwensen. Misschien wil je wel eerder stoppen met werken of welke financiële ruimte heb je als je met pensioen bent? Samen met jou kijken we in het gratis webinar "Je geld voor later" naar jouw financiële toekomst. Deze webinar maakt deel uit van het Financieel Fitpakket, aangeboden door CNV Geldzorg.
Voor meer informatie kan je de volgende website bezoeken: https://www.cnvvakmensen.nl/campagne/webinar-je-geld-voor-later-pakket 

3-6-2021 - Ontslag
Duur: 1 uur
De juristen van CNV Vakmensen geven uitleg over de regels rondom ontslag.

16-6-2021 -  Verdien ik wel genoeg in de bouw?
Duur: 1,5 uur
We benoemen belangrijke kenmerken van de cao, daarna leggen we uit hoe functiewaardering in deze sector werkt, hoe je zelf kunt bekijken of je juist bent ingedeeld, hoe het loongebouw werkt en hoe je het gesprek over je salaris kunt aangaan met je werkgever.

17-6-2021 - Werkgeluk
Duur: 1 uur
Voelen dat je op de goede plek zit. Fluitend naar je werk. Plezier met collega’s. Het zijn allemaal signalen dat jij gelukkig bent op je werk. Wist je dat gelukkig zijn in je werk de belangrijkste voorwaarde is om ook buiten je werk gelukkig te zijn? Wie werkt met plezier is bovendien productiever, innovatiever, minder snel ziek en ervaart meer voldoening uit het werk.
Ervaar jij werkgeluk? Zelf heb je heel wat tools in handen waarmee je je eigen werkgeluk kan vergroten. Wil jij meer weten over werkgeluk en je eigen werkplezier vergroten? Neem dan deel aan deze webinar.

22-6-2021 - Verdien ik wel genoeg in de bouw?
Duur: 1,5 uur
Zie de beschrijving bij dezelfde webinartitel hiervoor.

24-6-2021 - Presenteer je zelf!
Duur: 2 uur
Tijdens deze interactieve e-workshop van de loopbaancoaches van James ga je werken aan jouw merk. Je gaat je carrière tot nu toe beschrijven en er komt een aantal vragen naar boven waar je voor jezelf een antwoord op gaat vinden, zoals: Waar ben ik goed in? Wat kan ik, waar zit mijn toegevoegde waarde? Wat wil ik nu echt? Wie kunnen mij helpen die ene baan te krijgen?
Als je al deze informatie in beeld hebt, komt de vraag: Hoe breng ik dit over aan een ander? Onder begeleiding van de trainers ga je aan de slag om een concrete pitch, profiel of brief te schrijven. Die je kunt gebruiken voor een sollicitatie. Je kiest hierbij zelf waar je behoefte aan hebt. Ga als voorbereiding op deze e-workshop gerust alvast op zoek naar een vacature waar je interesse in hebt. Dan kun je die voor je pitch, brief of profiel gebruiken. Aan het einde van de e-workshop gaan we jouw pitch, profiel of brief  oefenen en delen. Na afloop kan je zelfstandig verder aan de slag.

30-6-2021 - Meepraten over arbeidsvoorwaardennota CNV Vakmensen
Duur 1 uur
Jij hebt vast wel ideeën over jouw arbeidsvoorwaarden. Wat is voor jou belangrijk dat wij als CNV voor jou en je collega’s moeten regelen. Daarover kun je nu met andere leden van CNV Vakmensen in de regio Midden Nederland over meepraten. Ideeën van onze leden in alle regio’s vormen input voor de arbeidsvoorwaardennota van CNV Vakmensen. En die wordt weer gebruikt voor de onderhandelingen voor jouw cao. We doen dat via een digitale sessie, waarbij jij en andere deelnemers ook uitgebreid de tijd krijgen om mee te kunnen praten. Dat zullen we doen aan de hand van een aantal stellingen. Wij rekenen op jou!

6-7-2021 - Meepraten over arbeidsvoorwaardennota CNV Vakmensen
Duur: 1 uur
Zie de beschrijving bij dezelfde webinartitel hiervoor.