Welke pensioenpremie kies jij voor 2023 in jouw bedrijf?

Zoals kortgeleden aangekondigd is de huidige pensioenpremie niet toereikend voor 2023 om jullie pensioenregeling in stand te houden. Dat komt vooral door de hoge inflatie, maar ook het oudere deelnemersbestand en ziekteverzuim van de aangesloten ondernemingen. Jaarlijks legt het bestuur van jullie fonds de benodigde premie vast en vervolgens komen wij bij jullie met een keuzemogelijkheid.

Keuzemogelijkheden

Ook voor volgend jaar zijn er twee keuzes mogelijk:

- Keuze 1: premie gaat omhoog en de opbouw blijft gelijk.
- Keuze 2: premie blijft gelijk en de opbouw gaat omlaag.

Echter: zo simpel als hier staat is de uitkomst ook weer niet. Er zijn behoorlijk wat verschillen tussen de ondernemingen. Dit heeft vooral te maken met de ziekteverzuimcijfers. Daarnaast speelt ook mee dat de franchise fiks omhoog gaat waardoor de pensioengrondslag minder wordt wat weer effect heeft op je pensioenopbouw. Want iedereen bouwt uiteindelijk pensioen op over de pensioengrondslag.

Digitale bijeenkomsten van 15 november

In een tweetal digitale bijeenkomsten op 15 november hebben we dit uitgelegd. De presentatie tref je in bijlage 1 aan.  Voor een makkelijk schema van de verschillen in premie en opbouw, zie bijlage 2 bij deze nieuwsbrief.

Stemming

Alle leden kunnen hun stem uitbrengen. Wat belangrijk is dat Akzo Nobel afwijkende premie én pensioenopbouw kan vastleggen. Nouryon/Nobian en Salt Specialties, kunnen geen afwijkende opbouw van elkaar vastleggen daar de premies verschillen van elkaar. Dit betekent dat bij Nouryon/Nobian en Salt Specialties de uitkomst van de stemming bij elkaar wordt opgeteld en een meerderheid voor een bepaalde keuze doorslaggevend is. 

Breng digitaal jouw keus uit met deze link. Kies uiterlijk 29 november, 23.00 uur. Op 30 november wordt de uitkomst bekend gemaakt.

Heb je vragen?

Neem dan contact met mij op.

Mede namens Monique Daamen, Jan Admiraal,
Chris van Loon en Erik de Vries,

Souleiman Amallah, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2052 2211 / s.amallah@cnvvakmensen.nl

 

 

Downloads