Al het nieuws

Wat wil jij in de nieuwe cao Nestlé?

De huidige cao, die met flink wat actiedruk tot stand gekomen is, loopt 1 april af. Dat cao-traject heeft laten zien hoe belangrijk het is dat leden nauw betrokken zijn bij de onderhandelingen. We nodigen jullie graag uit voor ledenvergaderingen om te spreken over de voorstellen voor de nieuwe cao.

Vorig jaar zomer hebben we voor Nestlé 2 mooie cao’s afgesproken. Dit was alleen mogelijk door de grote bereidheid tot actie in de fabriek in Nunspeet. Deze cao loopt 1 april echter af en we staan voor onderhandelingen over een nieuwe cao. Nestlé probeert de kosten momenteel zeer te beperken of terug te dringen. Dit belooft weinig goeds voor de cao-onderhandelingen. Maar we gaan er met open vizier in en zijn benieuwd hoe jullie tegen de komende onderhandelingen aan kijken. Daarom organiseren we 2 ledenvergaderingen rond de ploegenwissel op

maandag 17 februari van 14.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur
Locatie: projectkeet Nunspeet

Je bent van harte uitgenodigd en ook je collega’s zijn van harte welkom (ook als ze geen lid zijn van CNV Vakmensen). Denk voor tevoren even na over wat je in de nieuwe cao zou willen afspreken, bijvoorbeeld op het gebied van loon.

Bijeenkomst Amstelveen
CNV Vakmensen is in overleg met de Ondernemingsraad (OR) Amstelveen en een aantal medewerkers aan het kijken of er een of meerdere medewerkersbijeenkomsten in Amstelveen kunnen worden georganiseerd ter voorbereiding op de cao-onderhandelingen. Houd dit in de gaten. Mocht je zelf behoefte hebben aan een ledenvergaderingen in Amstelveen, dan vraag ik je me dat te laten weten.

Nieuwe kaderleden CNV Vakmensen
Louis Sanders, die jaren het gezicht van het CNV is geweest binnen Nestlé, gaat in de loop van dit jaar met pensioen. Hij zal het komende cao-traject nog meedoen, maar daarna zal hij ook afscheid nemen als kaderlid van het CNV binnen Nestlé. Inmiddels hebben we Gerrit Schuur en Henk Jan Plakke bereid gevonden om als kaderlid van het CNV in Nunspeet te gaan optreden. Het zou mooi als zich daar nog een actief lid vanuit NQAC (laboratorium Nunspeet) en een actief lid vanuit Amstelveen bij zou kunnen aansluiten. Mocht je daar werken en actief mee willen denken met CNV Vakmensen over de cao, dan horen we dat graag van je.

Nieuwe onderhandelaar CNV Vakmensen
CNV bestuurder Jeroen Warnaar is door CNV Vakmensen gevraagd om voorzitter te worden van het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds in de agrarische en groene sector, Colland. In verband hiermee heeft hij onvoldoende tijd om de belangen van de leden bij Nestlé op een goede manier te blijven behartigen. Daarom zal zijn collega Martijn den Heijer hem gaan opvolgen bij Nestlé. Martijn is een ervaren bestuurder die graag met jullie aan de slag wil. Het komende cao-traject zullen Martijn den Heijer en Jeroen Warnaar voorlopig nog samen doen en met de kaderleden zal besproken worden wanneer Jeroen definitief afscheid neemt van de onderhandelingstafel.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurders Martijn den Heijer (tel: 06-20164972 of e-mail: m.denheijer@cnvvakmensen.nl) of Jeroen Warnaar (06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl .