Al het nieuws

Wat wil jij in de Cao MITT?

Eerder deze week heb je bericht gekregen over de vragen die CNV Vakmensen heeft over jouw wensen voor de cao MITT. In deze nieuwsbrief de link naar de enquête, je kunt ook je collega vragen de enquête in te vullen.

Onderhandelingen van start
Er breekt een belangrijke tijd aan voor jouw sector. Deze maand starten de onderhandelingen voor de verlenging van MITT-cao. In deze cao staan jouw arbeidsvoorwaarden als werknemer in de Mode-, Interieur, Tapijt- of Textielindustrie. Tijdens de onderhandelingen worden salarisverhogingen en andere arbeidsvoorwaarden vastgesteld voor een periode, meestal tussen de 1 of 2 jaar. Als lid van CNV Vakmensen heb jij inspraak in de inzet én in het resultaat van de onderhandelingen. Zodra er een resultaat is bereikt voor de nieuwe cao bepaal jij of je het eens bent met het voorstel. Of niet, dan kan ook natuurlijk.

Niet veel reacties
Dat jouw bijdrage onmisbaar is bleek tijdens de onderhandelingen vorig jaar. We kregen niet veel reacties op ons verzoek over wat er volgens medewerkers in de sector speelde. Er werd ook nauwelijks gestemd op het onderhandelingsresultaat. Laat daarom dit jaar van je horen! Alleen samen lukt het om jullie arbeidsvoorwaarden te verbeteren. De komende weken mag je je uitspreken over diverse thema’s die onderdeel uitmaken van jouw cao. En die thema’s mag je zelf mee bepalen! 

Enquête: laat van je horen
Via deze link nodigen we je uit om een enquête in te vullen waarin jij de thema’s mag aangeven die je graag besproken wilt hebben aan de onderhandelingstafel. Of gebruik deze link hiervoor https://www.onderzoekdoen.nl/enq/?a=snuugt8qh9

Stuur de link door
Omdat we graag veel reacties willen, vragen we je de link door te sturen aan je collega's en hen wijzen op de invloed die je als lid van CNV Vakmensen hebt over je eigen arbeidsvoorwaarden en dus het belang van lidmaatschap van CNV Vakmensen

Vragen?
Mocht je vragen hebben over deze nieuwsbrief, e-mail of bel mij dan.

Kitty Huntjens, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 4782 6877 / k.huntjens@cnvvakmensen.nl