Al het nieuws

Wat merken leden Handel van economische groei?

In onze laatste enquête heeft de sectorraad Handel jullie gevraagd of jullie zowel op de werkvloer als privé iets merken van de economische groei. Aan het onderzoek hebben maar liefst 346 leden deelgenomen. Dank daarvoor!
In hoofdlijnen blijkt uit de enquête dat de meeste werknemers ervaren dat de werkdruk is toegenomen en de werkgevers moeilijk(er) aan personeel kunnen komen. Toch geeft de meerderheid aan geen extra uren te werken. De (toegenomen) hoeveelheid werk wordt dus vooral opgevangen door het zittend personeel dat zo dus meer werkdruk ervaart.

Daarnaast geeft een meerderheid van de respondenten aan dat de woon- en overige vaste lasten zijn gestegen.

Wij hebben aan jullie gevraagd wat CNV Vakmensen voor jullie zou kunnen doen als de werkgevers geen loonsverhoging kunnen of willen betalen. De meest voorkomende voorstellen zijn:
  • Een gezamenlijke loonstijging nastreven via acties
  • Meer personeel op de werkvloer
  • De eisen ten aanzien van het werk en de werkdruk verlagen
  • De pensioenleeftijd niet verhogen
  • De cao verbeteren
  • Bij de politiek/regering aandringen op een verplichte loonstijging
  • Verlaging van de vaste lasten en aanpassing van de belastingen

Tot slot werd meerdere keren aangegeven om vooral te blijven praten met werkgevers en overheid. De sectorraad Handel heeft deze uitkomsten met de adviseur besproken en ze zullen worden toegestuurd aan de bestuurders Handel van CNV Vakmensen.

Actieve leden uit Horeca, Kappersbranche en groothandel gezocht!

De sectorraad Handel, die onder andere regelmatig een enquête onder de leden houdt, vertegenwoordigt binnen CNV Vakmensen alle leden binnen de handel (detail- en groothandel, horeca en kappersbranche). Nu zitten er momenteel vooral vertegenwoordigers uit de handel in de sectorraad en niet of nauwelijks vertegenwoordigers uit de Horeca- en Kappersbranche en maar beperkt uit de groothandel. Werk je in een van deze sectoren en lijkt het je een keer leuk om te komen kijken en meedoen met een vergadering van de sectorraad Handel, neem dan contact met ons op, dan gaan we dat organiseren. En misschien vind je het dan wel zo leuk dat je zitting wilt nemen in de sectorraad Handel.

Mocht je naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben of je willen aanmelden om een keer bij de sectorraad Handel te komen kijken, neem dan contact op met CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (telefoon: 06-20354990, e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl