Al het nieuws

Vopak vind 66 jaar ook genoeg

Vopak tekent geen gezamenlijke open brief met betrekking tot Pensioen/AOW!

Op 23 januari en de weken erna hebben CNV Vakmensen en FNV Havens aan Vopak gevraagd om zich aan te sluiten middels een gezamenlijke open brief aan jullie als medewerkers om jullie te steunen in de eisen van de vakbonden zoals in een ultimatum op 20 december 2018 gesteld aan het kabinet.

Lees ons voorstel open brief in bijlage!

Vopak heeft ervoor gekozen ons een brief te sturen, waarvoor we natuurlijk Vopak dank zeggen, zie bijlage!

Maar voor een gezamenlijke aanpak voelt Vopak niet omdat ze geen belangenbehartiger zijn!

Vopak verwijst naar de AWVN en VNO/NCW. Dat is een spijtige reactie gezien in het licht van wat andere bedrijven klip en klaar zelfs in de cao opschrijven: Als havenwerkgever zal ik mij publiekelijk uit spreken tegen een verdere verhoging van de AOW leeftijd! Dat geeft steunen comfort aan medewerkers en dan strijd je samen!

Wel toont Vopak begrip voor de weerstand van medewerkers tegen de oplopende AOW!

Vopak geeft toe dat op een gezonde en verantwoorde manier pensioen halen of om eerder te kunnen stoppen met werken steeds moeilijker wordt met de op tafel liggende oplopende AOW leeftijd.

In feite zegt Vopak indirect stop de steeds oplopende AOW leeftijd! Nu nog hardop en publiekelijk uitspreken zonder naar de AWVN/VNO-NCW te verwijzen want dat is toch een beetje wegduiken voor het nemen van verantwoordelijkheid. Wel wil Vopak zich inzetten om te bekijken of met andere bedrijven samen iets kan worden opgepakt. Wij zouden aan die gesprekken graag deelnemen en horen graag zo snel mogelijk (ruim voor 18 maart ) van Vopak met welke bedrijven we samen aan tafel kunnen!

De vakbonden houden diverse acties om de achterbannen te informeren en te demonstreren. Wij roepen je op om zoveel mogelijk mee te doen, immers alleen samen kunnen we verandering teweeg brengen.

Er is bijvoorbeeld op 21 februari om 18:00 uur in Rotterdam een mars van de zware beroepen welke afgesloten wordt met een manifestatie.

Vakbonden hebben voor 18 maart een landelijke actiedag uitgeroepen. Wat we dan gaan doen daarover wordt u binnenkort verder geïnformeerd.

Vragen mail ons dan!

Albert van Damme
Bestuurder                                        
M: 06-51601983
E: a.vandamme@cnvvakmensen.nl

Downloads