Al het nieuws

Volop banen en kansen in de techniek en bouw

De arbeidsmarkt is oververhit. In de techniek en bouw zijn volop banen en kansen. Dit betekent dat er zowel mogelijkheden zijn als je al in de sectoren werkzaam bent en je wilt ontwikkelen in jouw vakgebied, maar ook als je nu werkzaam bent in een andere sector. Afgelopen tijd hebben we met meerdere partijen in Noord - Nederland een mooi initiatief gerealiseerd.

Werk jij in de bouw & infra, metalektro of metaaltechniek dan kan je subsidie aanvragen voor een opleiding en begeleiding. Wil je begeleiding en/ of advies over de opleiding die past bij jou, dan kan je daar hulp bij krijgen.

Werk je in een andere sector en zie jij het technisch vakmanschap zitten? Dan kan je als zij-instromer je plek gaan vinden. Een arbeidsmarktcoach zal je begeleiden richting scholing en werk. Hierbij wordt er gekeken naar geschiktheid en wat er nodig is aan scholing en ontwikkeling voor jouw nieuwe baan. Daarnaast zal je geholpen worden in het vinden van een nieuwe werkplek.

Meer informatie kan je vinden op de website van SPT Noord: www.spt-noord.nl/kansen-verzilveren/

Wil je een oriënterend gesprek hierover dan kan je contact opnemen met:


Werkgeversorganisaties Koninklijke Metaalunie, Techniek Nederland en Bouwend Nederland, werknemersorganisaties FNV, CNV en de Unie en de O&O fondsen OOM, A+O Metalektro en WIJ-Techniek, allen partners binnen de techniek en bouw&infra, slaan samen met provincie Drenthe, Fryslân en WerkinZicht Groningen de handen ineen voor duurzame banen in hun sectoren. Met het project 
Kansen Verzilveren voor Technisch Vakmanschap investeren ze in de werknemers binnen de branches door subsidies beschikbaar te stellen voor scholing. Daarnaast investeren ze om toekomstige werknemers te scholen en te helpen aan een duurzame baan in de techniek en bouw&infra.