Al het nieuws

Vertrek directeur Tata Steel Nederland

Verbijstering en boosheid over vertrek directeur Tata Steel Nederland.

Gisteren werden wij met z’n allen overvallen door het vertrek van Theo Henrar als directeur van Tata Steel Nederland. Wij gaan hier niet de discussie voeren over wel of niet vrijwillig vertrek. Als je het persbericht van Tata Steel leest dan wordt de loftrompet geblazen over de kwaliteiten van de directeur maar moet hij wel weg. Trek zelf de conclusie maar, wij hebben dit al gedaan.
Vandaag een spontane toeter actie gedaan met ruim 100 auto`s op het parkeerterrein waar het CNV goed zichtbaar is geweest. De komende weken zullen er meer actie volgen en wij roepen u allemaal als lid op waar mogelijk om hier aan mee te doen.  

De toekomst van het mooie staalbedrijf staat nu echt op het spel. We kunnen en willen niet anders dan met elkaar, COR, Vakbonden en medewerkers, knokken voor de werkgelegenheid.
Het belooft een hele hete zomer te gaan worden en dan hebben wij het niet over de temperatuur. Geen 1000 arbeidsplaatsen weg.

Mochten de acties van de komende weken niet helpen, dan zal er uiteindelijk tot staking overgegaan kunnen worden. Daar moeten de leden over besluiten kortom er wordt nu nagedacht over een ledenraadpleging waar u gevraagd gaat worden of er staking nodig is. Gezien de huidige crisis wordt nagedacht over de vorm.
Bij “ja” gaan we een ultimatum uitbrengen en dan actie voeren, dat is het moment om er met elkaar voor te staan. U krijgt als lid dan ook een stakingsuitkering. Zover is het nog niet en wij hopen dat het zover niet gaat komen.

Wij blijven u op de hoogte houden via nieuwsbrieven en persberichten, daarnaast kunt u mij altijd bereiken via onderstaand e-mailadres of mobiel nummer. 

Medezeggenschap
Vandaag en de afgelopen dagen is absoluut gebleken hoe noodzakelijk en goed een ondernemingsraad is als het ook om dit soort zaken gaat. In november zijn er weer verkiezingen voor de OR-en, het is dus nu het moment om u op te geven als kandidaat voor deze boeiende taak. Ook hier kunt u contact over opnemen met mij.

Peter Böeseken
Bestuurder CNVVakmensen
M. 06 5160 2043
E. p.boeseken@cnvvakmensen.nl