Verkoop Sanoma aan DPG: wat betekent dat voor jou?

Sanoma is verkocht aan DPG. Als de ACM het goedkeurt, zal je in de loop van 2020 onderdeel uitmaken van het DPG concern. De onderhandelingen over het SBK zijn om die redenen opgeschort.

Onderhandelingen over SBK opgeschort
Het SBK (sociaal plan) bij Sanoma loopt eind van dit jaar af. Daarom waren we in overleg over een nieuw SBK. Door deze overname zijn die onderhandelingen opgeschort. Dit betekent niet dat we niet gaan onderhandelen over een sociaal plan. Dat gaat nog wel gebeuren. Wanneer en hoe, daar hebben we het binnenkort over zowel met Sanoma als met DPG. In principe gelden alle arbeidsvoorwaarden inclusief het huidige SBK totdat er een goedgekeurde overname ligt.

Wat betekent die overname voor jou?
Dat weten we nog niet zeker. Het goede nieuws is dat DPG Media voor een boost kan zorgen voor de betrokken merken. Van Sanoma hoefden we op dat gebied niet veel te verwachten, omdat zij zich op learning focuste. Maar wat dat op de langere termijn gaat betekenen, is onduidelijk. Zolang de verkoop nog in onderzoek is, zal er nog niet veel gebeuren. Maar daarna? Er wordt al gesproken over ‘synergie-voordelen’. Dan is het niet ondenkbaar dat er gereorganiseerd gaat worden.

Vragen en/of opmerkingen
Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kun je bij mij terecht.

Ike Wiersinga
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 50 09 86
E: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl