Verkiezingen VO bpfBOUW: bouw mee, stem CNV

In de periode van 5 april tot 19 april kan er gestemd worden voor het Verantwoordingsorgaan Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid, kortweg VO bpfBOUW. Bent u al gepensioneerd en wilt u dat CNV Vakmensen verantwoordelijkheid neemt in het VO doe dan mee en stem vooral op een van onze vijf meer dan gekwalificeerde kandidaten. Doen!

Wat vooraf ging

Op 19 januari heeft u van mij een nieuwsbrief ontvangen met de titel “Wil jij je met jouw pensioenfonds bemoeien? Dat kan nu!” Daarin wordt voor alle informatie via een link verwezen naar de website van bpfBOUW https://www.bpfbouw.nl/verkiezingen en naar onze website https://www.cnvvakmensen.nl/pensioenfonds . Daarin wordt u tot in detail geïnformeerd over het hoe en waarom van deze verkiezingen die eens per vier jaar plaatsvinden. De verkiezingen gaan over zes van de dertien zetels in het VO namens de pensioengerechtigden.

Doet u mee?

In mijn nieuwsbrief heb ik de betreffende leden die een relatie hebben met bpfBOUW opgeroepen zich kandidaat te stellen voor deze verkiezingen. Ik ben bijzonder ingenomen dat onze oproep zoveel reacties heeft opgeleverd. Uiteindelijk heb ik vijf kandidaten voorgedragen voor op de kieslijst namens CNV Vakmensen. Stuk voor stuk gekwalificeerde, gemotiveerde en betrokken leden. Ik ben daar heel blij mee. Ook een mooie mix van kennis, bestuurlijke ervaring en competenties die er toe doen als lid van het VO. In willekeurige volgorde zijn dat:

  • Popke Alkema
  • Jurgen Henkel
  • Theo Meulemans
  • Evert van der Steeg
  • Bert Westra

Op de verkiezingssite van bpfBouw (zie link boven) stellen onze kandidaten zich aan de kiezers voor. Daarnaast treft u ook op de site aan waarvoor wij ons als CNV Vakmensen willen inzetten, wat wij belangrijk vinden. En een filmpje waarin ik heel in het kort onze inzet presenteer. Bijgaand treft u deze korte presentatie op schrift aan. Ik nodig u samen met Bert, Evert, Jurgen, Popke en Theo uit deze presentaties te bekijken. En als u, net als wij, overtuigd zijn, dat CNV Vakmensen een bijdrage kan leveren aan een goed en eerlijk pensioen, doe dan mee. En stem op CNV.

En verder

Het VO kent dertien zetels, waarvan er dus zes worden ingenomen door kandidaten namens de pensioengerechtigden. Van de overgebleven zeven zetels, worden er drie bezet op voordracht van werkgevers(organisaties) en vier door werknemers (deelnemers bpfBOUW). Die laatste vier zetels worden verdeeld tussen FNV en CNV Vakmensen. Wij zijn blij dat wij Jaap de Jong opnieuw hebben kunnen en mogen voordragen voor een nieuwe zittingsperiode vanaf 1 juli 2022.

Bouw mee, stem CNV

Het belangrijkste is dat Jaap de Jong wordt versterkt en gesteund door één of meer CNV leden die namens de pensioengerechtigden worden gekozen. Samen met het pensioenbestuur en alle andere VO-leden bouwen aan een goed, duurzaam, waardevast en eerlijk pensioen.

Mogen wij rekenen op uw steun, op uw stem? Graag!

Emiel Peper (bestuurder)
E:   aem.peper@cnvvakmensen.nl
M: (06) 2343 2081

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error