Al het nieuws

Verbeterd loonbod Enitor Primo met meer solidariteit onderling

De directie van Enitor heeft vanmorgen met ons gesproken en wij hebben ons verzoek tot meer solidariteit nu gerealiseerd in een nieuwe set afspraken. Over dit vernieuwde loonbod kan jij je stem uitbrengen.

Zo worden de 2-ploegen nu hetzelfde behandeld als de 5-ploegen, qua verhogingen. Alle ploegen dienst mensen krijgen nu samen iets minder ploegentoeslag erbij met dit nieuwe loonbod. Het vorige loonbod ging alleen over de 5 ploegen, die veel meer kregen. De taart wordt iets anders verdeeld, meer solidair, zoals de ledenvergaderingen wilden! Een vergelijking met het loonbod dat je hebt afgewezen en het vernieuwde loonbod tref je in bijgevoegd staatje aan.

Verschillen
Het verschil in beloning was dus 1,5% en wordt nu teruggebracht tot 1%.  Alleen werknemers met ruimte aan het einde van de schaal krijgen de performance procenten! Alle andere voorstellen van de directie blijven hetzelfde inclusief het voorstel voor de ADV en de éénmalige uitkering. JIJ blijft de baas over je tijd of geld, zoals al eerder gemeld. 
Ook is het zo dat als de inflatie boven de 3% komt (inflatie gaat hard nu!) of boven de 10% winst, dat dan het laatste loonbod van 2% naar 2,5% gaat. Je ziet dat in de tabel in de bijlage tussen haakjes terug! Dan is de loonstijging 8,2% voor ALLE ploegenmedewerkers en 7,2% voor de overige medewerkers in 2 jaar. Al met al een zeer interessant loonbod.

Maximaal haalbare nu bereikt
Het is aangepast aan jullie eis tot meer solidariteit, maar is wel het maximaal haalbare nu. Dit afwijzen, betekent niet alleen in actie komen, maar waarschijnlijk ook het einde van overleg de komende tijd. De directie is hiermee tot het gaatje gegaan. Wat is de winst? De ploegendiensten worden gelijk behandeld. Dagdienst gaat er meer op vooruit.

Stem op het verbeterd loonbod 
De leden gaven aan schriftelijk te willen stemmen. Dat gaan we je bieden. Leden kunnen digitaal stemmen met deze link. Stemmen kan tot uiterlijk 20 oktober. 

Jan Kampherbeek, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2022 / j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl 

 

Downloads