Update sociaal plan TN Europe B.V.

CNV Vakmensen en FNV Metaal hebben op 24 maart opnieuw gesproken met de TN Europe directie over een sociaal plan. Helaas heeft deze bespreking (nog) niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Stand van zaken

Wij hebben vorderingen gemaakt als het gaat om de van werk-naar-werk begeleiding, juridisch advies, financieel advies, scholing, jubileumuitkering enz. Maar niet als het gaat om de looptijd, hoogte van de ontslagvergoeding en maximering daarvan. TN Europe is nog niet bereid om een eerlijke ontslagvergoeding af te spreken en houdt vast aan x factor 1,8 en een maximering tot 140K. Daarom willen we weer een aantal ledenvergaderingen organiseren voor onze leden (na de derde onderhandelingsronde van dinsdag 12 april) om de laatste stand van zaken te bespreken. Want, de onderhandelingen kwamen meteen op 24 maart op scherp te staan omdat TN Europe duidelijk niet op de belangrijkste voorstellen van de leden wilde ingaan als het gaat dus om de ontslagvergoeding (dat is x factor 2,5 transitievergoeding oud zonder maximering) en een looptijd van 5 jaar daarmee de vakbonden alleen maar bruuskeert. TN Europe is alleen bereid om wat te bewegen op de genoemde belangrijke onderwerpen, als vakbonden instemmen met een maximering van 140K.  Dat is niet acceptabel voor onze leden. Wij kunnen dus niet instemmen met een maximum ontslagvergoeding van 140K. Want het gaat hier om een bedrijfssluiting. Dit is ook de opdracht die we van onze leden hebben meegekregen tijdens de ledenraadplegingen van 21 maart.

Onbegrijpelijke houding

Het sociaal plan is nodig wegens het verlies van bijna alle arbeidsplaatsen in twee fases. Vakbonden stelden conform de inzet van de leden om x factor 2,5 transitievergoeding oud te benaderen. TN Europe geeft aan niet meer dan x factor 1,8 van de transitievergoeding oud te kunnen betalen. Ondanks het feit dat TN Europe in financiële zin meer kan dragen dan hetgeen wat wij hebben voorgesteld. Onbegrijpelijke houding!

Hoe nu verder?

Tussen de door jouw werkgever voorgestelde ontslagvergoeding en de inzet van de leden zit een zeer groot gat! Uit de vele berichten deze week blijkt dat veel leden/werknemers erg boos en geëmotioneerd zijn. Zij vinden de voorstellen, reacties, acties, houding en gedrag van TN Europe op ze zachts gezegd ongepast! Zij willen dan ook in beweging komen voor een eerlijke ontslagvergoeding en een eerlijk sociaal plan!

Op dinsdag 12 april is de derde onderhandelingsronde. Dan weten we hoe de vlag erbij hangt!

Sluit je aan bij de vakbond. Het gaat hier om jouw baan en bestaan.

Vragen?

Heb je vragen dan wel opmerkingen, laat het ons weten.

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
E  n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl
M 06 51 60 19 89