Update pensioenactie 28 mei Openbaar Vervoer

Langs deze weg even een update met betrekking tot de pensioenacties in het openbaar vervoer die voor 28 mei gepland zijn. Jullie hebben een stakingsoproep gekregen om het werk op 28 mei neer te leggen en te staken voor een goed pensioen. We zien de bereidheid om in actie te komen toenemen.
De NS en de drie stadsvervoerders GVB, RET en HTM zullen met zekerheid het werk neer gaan leggen. Ik heb dan ook goede hoop dat er op de 28e geen openbaar vervoer (trein en stadsbus) rijdt en ook het streekvervoer het werk neerlegt. Uiteindelijk staak je voor een goed pensioen en het eerder kunnen stoppen met werken en dat is wat anders dan de cao!

Waarom voeren we actie?
Vakbonden zijn al maanden lang aan het onderhandelen met de politiek voor een beter en eerlijk pensioen. Een pensioen waar een ieder op een fatsoenlijke leeftijd van mag gaan genieten. Wat ons betreft hoeft de AOW-leeftijd ook niet verder te groeien. Deze is al te hard en snel gegroeid. De politiek wil er met praten alleen niet uitkomen. We zullen dus ook moeten laten zien dat het ons nu menens is. Dit willen we doen door op 28 mei echt een stevige vuist te maken binnen het openbaar vervoer. 

Actiebereidheid Utrecht
In het persbericht dat het FNV heeft verstuurd geven zij aan dat sommige concessies (onder andere Gelderland en Utrecht) niet mee staken.

Goed om te weten: CNV Vakmensen staat hier anders in. Wij roepen al onze leden in het streekvervoer op om mee te doen. Dus ook in de concessie van Qbuzz in Utrecht roepen wij onze leden op om mee te doen met de staking op 28 mei. Als de drie grote steden actie voeren kan de stad Utrecht toch niet achterblijven!

Mocht je vragen hebben laat het mij weten. Je kunt ook contact opnemen met de kaderleden van CNV Vakmensen:

  • Ton Knoope (06-28113246) en Hans Stam (06-40504400) actieleiders Qbuzz Utrecht Stad
  • Nico Vogelpoel 06- 54992754 en Adriaan van Woudenberg (06-42753578) actieleiders Qbuzz Streek


CNV Vakmensen
Job Marskamp, bestuurder
T 030 - 7511450
E pensioen@cnvvakmensen.nl